fbpx

Lukavac: Kompanija FEN BH proširuje djelatnost i zapošljava novih 50 radnika

1 min. za čitanje

U Slobodnoj zoni Holc kod Lukavca u januaru će sa radom početi još jedan proizvodni pogon.

Riječ je o zajedničkoj investiciji kompanija FEN BH i jednog od vodećih evropskih proizvođača metalnog namještaja kompanije INOTEC Motion iz Lippstadta.

U hali na 3.800 kvadratnih metara čija se izgradnja i opremanje privode kraju, za početak će biti zaposleno 50 radnika. Do kraja 2020. godine, broj će se udvostručiti. Novi pogon u kojem će se proizvoditi metalne fotelje i metalni kreveti za bolnice i stanovništvo trebao bi krenuti sa radom već u januaru 2019. godine.

Za potrebe proizvodnje već je nabavljen dio opreme i mašina a oba partnera planiraju značajne investicije u novi pogon pa je do kraja sljedeće godine planirano uložiti ukupno 2 miliona KM.

INOTEC Motion već ima osigurno tržište za kompletnu proizvodnju u Njemačkoj. Ova kompanija do sada je proizvode nabavljala u Kini, no naišli su na probleme sa cijenom i isporukom pa su odlučili da napuste ovu zemlju.

No za razliku od Kine gdje su kupovali gotove proizvode, u Bosni i Hercegovini odlučili su se na dugoročnu saradnju i ulaganje u proizvodnju.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Robovske radne snage za 300-500 KM uvijek treba. Nije ovo nikakva “investicija” nego golo iskoristavanje osiromasenog i ojadjenog naroda koji mora raditi za minimalac samo da ne umru od gladi.

Das Bosanskoj fukari platu od 250 eura i onda se hvalis sa novim investicijama. Odnijece vas Spreca opet do Doboja..

Još jedan “logor” za izrabljivanje sirotinje, do kada će u ovoj državi biti ovako nisko postavljena minimalna plata, ovo je čisto izrabljivanje a ulagači zarađuju extra profit. Dabogda na lijekove potrošili, stoko nezasita.

Nije Lukavac, nego Puracic!!!

Zna li neko gdje se moze aplicirati za posao?