fbpx

Kupite sliku i pomozite profesoru Hasanoviću

2 min. za čitanje

Nakon što je naš portal objavio apel za pomoć penzionisanom profesoru, sportisti i treneru Fuadu Hasanoviću, javio se slikar Mirsad Telalović koji se želio uključiti u ovu humanitarnu akciju.

Ovaj slikar, porijeklom iz Lukavca, a nastanjen u Tuzli, na aukciju je dao autorsku sliku „Mlin“, koja u tehnici ulje na platnu i u formatu 46X93 cm prikazuje mlin na rijeci Spreči.

Početna cijena slike „Mlin“ je 200 KM, a kompletan prihod će biti uplaćen na račun profesora Hasanovića.

Aukcija traje do 4. septembra, a ukoliko ste zainteresovani da kupite sliku i pomognete profesoru Hasanoviću, potrebno je da se javite na email: redakcija@sodalive.ba ili putem naše Facebook stranice sa cijenom koja ne smije biti manja od 200KM.

Ponude:

Z.D. – 210KM

Lukavčanin, koji je u ovome gradu od rođenja 1941. godine, a koji je radni vijek proveo učeći, trenirajući i vaspitavajući brojne generacije, što je nastavio i u penzionerskim danima, sada se suočio sa teškom bolesti zbog koje mu je amputirana i noga.

Iako je osnovna bolest tromboza zaustavljena, profesor Hasanović je postao 90%-tni invalid koji treba rehabilitaciju, nabavku odgovarajuće proteze i prilagodbu ličnog automobila.

Zbog porodičnih prilika nije u mogućnosti da sam snosi troškove daljeg rehabilitacionog procesa i osposobljavanja za rad i kretanje.

Kako bi nastavio trenerski rad sa djecom u više naselja na području općina Gračanica i Lukavac, moli za pomoć sve humane ljude.

Fuada Hasanovića možete kontaktirati pozivom na broj 066 834 717, a sredstva uplatiti na račun u Raiffeisen banci broj 1613000053189326.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments