fbpx

Profesoru Hasanoviću potrebna pomoć u procesu rehabilitacije

1 min. za čitanje

Penzionisani profesor i istaknuti sportista i trener Fuad Hasanović treba pomoć sugrađana i drugih humanih ljudi.

Lukavčanin, koji je u ovome gradu od rođenja 1941. godine, a koji je radni vijek proveo učeći, trenirajući i vaspitavajući brojne generacije, što je nastavio i u penzionerskim danima, sada se suočio sa teškom bolesti zbog koje mu je amputirana i noga, javlja RTV Lukavac.

Iako je osnovna bolest tromboza zaustavljena, profesor Hasanović je postao 90%-tni invalid koji treba rehabilitaciju, nabavku odgovarajuće proteze i prilagodbu ličnog automobila.

Porodične prilike su mu, uz malu penziju, dodatno opterećenje, pa nije u mogućnosti da sam snosi troškove daljeg rehabilitacionog procesa i osposobljavanja za rad i kretanje.

Kako bi nastavio trenerski rad sa djecom u više naselja na području općina Gračanica i Lukavac, ovaj Lukavčanin moli za pomoć.

Fuada Hasanovića možete kontaktirati pozivom na broj 066 834 717, a sredstva uplatiti na račun u Raiffeisen banci broj 1613000053189326.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ajmo Lukavac nije to tesko

Jedan veoma dobar nastavnik pedagog pomozimo mu da prebrodi ovaj dio svog pada u izboru. Niko neće osiromasiti ako pruzi pomoć ovom na prvom mjestu fovjeku