fbpx

Konkurs poništen: Gradonačelnik Delić nije saglasan da se Jasmin Alić imenuje za direktora

1 min. za čitanje

Kako je objavljeno na službenoj stranici Doma zdravlja Lukavac, 12. marta 2024. godine poništen je konkurs za imenovanje diretkora u ovoj javnoj ustanovi.

Upravni odbor je 12. februara donio Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za direktora JZU Dom zdravlja Lukavac i predložio je Jasmina Alića.

Ali, kako je navedeno, konkurs je poništen iz razloga što Gradonačelnik Edin Delić nije saglasan da se na poziciju direktora imenuje kandidat Jasmin Alić.

Nisu poznati razlozi za odbijanje jedinog kandidata koji je isupunio uslove za mjesto direktora.

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eto građani, *** za kojeg ste glasali. Dr. Jasmin je najpošteniji doktor u Domu zdravlja, a to znam iz ličnog iskustva. Doktore, samo tužite bagru, Vi ste osoba koja ima znanje i iskustvo, te ste kao takvi zaslužili da vodite zdravstvenu ustanovu i da je izvadite iz govana u koja je dospjela zahvaljujući načelnikovim kadrovima…(Zaimovićka i ekipa…) PUNA PODRŠKA ZA DR. JASMINA ALIĆA. Nadam se da ćete istrajati u svojoj borbi.

Istog sa misljenja. Jedini doktor koji saslusa pacijenta, ovi ostali samo cekaju kako da te isprate da izadjes iz ordinacije, naravno ako te uopste i prime jer mozda nemas termin zakazan nekoliko sedmica ranije.

“…konkurs je poništen iz razloga što Gradonačelnik Edin Delić nije saglasan da se na poziciju direktora imenuje kandidat Jasmin Alić.”

on bi da postane novi kuko

Glavati orangutan opet pokazuje svoju nemoc.
Oktobar i opet ga zaokruzite da vam se posere na glavu.

Ne godi mu ,nije se slik'o s njim.

Sigurno ne igra u ritmu njihove muzike pa zato nije podoban….Najbolji ljekar hitne pomoci ikada

Jednom rječju: ŠAMAR!
Čekam izgovore …..
Pomest ga u oktobru!

ČITAJ DO KRAJA! 
J…m i načelnika i građane koji su glasali za njega. Nisam član SDA, niti bilo koje druge stranke, ali ne postaviti ovakvog LJUDINU za direktora je stvarno DNO DNA. Alića nije usavršila stranka, već njegova ljubav i predanost prema poslu. On je jedini doktor u Domu zdravlja koji se posveti pacijentu, uvijek ljubazan i dostupan za sva pitanja. Neka je na sramotu načelniku i građanima koji ga još uvijek podržavaju. A o novom direktoru ne bih mnogo govorila. Arogancija na nivou, nažalost imala sam priliku da idem kod dotičnog na pregled i propisao mi je krivu terapiju (što je donekle i logično zbog brzine samog pregleda), da nisam otišla privatno, ko zna šta bi sa mnom bilo. 

A DOKTORU ALIĆU PORUČUJEM:
Cijenjeni doktore, imate punu podršku. 
Tužite govna!!! Mislim da je konačno došlo vrijeme da istina izađe na vidjelo. Pokažite narodu za šta su glasali i za šta NE TREBAJU više glasati. Nadam se da će Bog obradovati i Vas, a i nas pacijente, Vašim imenovanjem. Želim Vam sve najbolje od srca i da istrajete u borbi. Zaslužili ste to!

Za doticnog nije trebalo glasati odmah nakon osnivanja/prelaska u SD, a glasove je dobio kao predstavnik nekih drugih stranaka. Onako iz principa ako ne zbog neceg drugog. Sad je poprilicno kasno…

Pa da ste normalni novinari trazili bi komentar gospodina Delica, a ne bi ovakvu vijest objavljivali.

Da je Delic normalan on bi dao saglasnost. Nekad se znao javno hvaliti kad ne dadne saglasnost a sad se sakrio u rupu miš.. jer valja odgovarat

Doktori, ljekari, su se skolovali (a i trebaju) da liječe a ne da organizuju rad. Za organizovanje rada i rada ustanova ima isto tako skolovanih ljudi. Na žalost, politika nije zainteresovana za rezultate.
Neki dan sam bila u porodicnoj, tim 17 jadna djevojka nema predaha, “100” pacijenata, a na ostale iz tog dijela DZ po 7 , po 10 pacijenata. I onda budi pri koncentraciji… Ja sam čekala par sati na red, ali žao mi je tog djeteta, zaista. Dakle, neka ljekari liječe a političari neka rade organizacioni dio.
Iznosim mišljenje kao pacijent a ne kao pristalica bilo koje stranke.

Bitno se tastature uhvatit a nemas pojma koje uslove osoba treba ispunjavati da bi bio direktora doma zdravlja.

A kad su bili Arapcici direktori i niko drugi nije mogao biti,,,onda je bilo OK…
Zato tisina i bice koga g.Delic postavi.