fbpx

Kazne za neposjedovanje zimske opreme

1 min. za čitanje

Na osnovu Zakona od sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, putnička i teretna vozila, kao i autobusi, moraju posjedovati pneumatike sa gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili pneumatike s ljetnim profilom uz posjedovanje odgovarajućih lanaca koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uslova.

Također, za sva motorna vozila, pneumatici na istoj osovini moraju biti jednaki po profilu, konstrukciji i po vrsti gazećeg sloja.

Pored navedenog, teretna vozila i autobusu moraju posjedovati i priručni alat (lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kilograma).

Na osnovu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, za neposjedovanje zimske opreme izriče se novčana kazna od 40 KM.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U zimskoj opremi su neophodne i debele,duge gace.
One , koji ne posjeduju sve po spisku, ne bi trebalo
novcano kaznjavati, nego im gume oduzimati i u
“Energy Solution“ i “ARTE Recycling BH” spaliti.
Tako bi “nesavjesni” gradjani bili duplo kaznjeni:
morali bi da kupe nove gume i da sa svojom porodicom
udisuaromaticne blagodeti pravoga “biznisa” i “demokracije”.
Osim toga, ova dva eko-krematorija bi imala obezbijedjenu sirovinu-
tako da ne bi morali da se sikiraju za rentabilnost.
Ali, to nije sve…

naša policija samo ovo i radi lijepi kazne za gluposti a pola grada strepi od pljačkaša stanova i dilera droge od kojih isti ti policajci okreću glavu ili ih pozdravljaju ko najrođenije

Treba para u budzetu valja penzije podjelut da se ne izazove socijaln bunt a kako smo mi sposobni kad bi im penzije i oduzeli skroz rekli bi pa ajd dobro je Ni zasto nismo sposbni Naravno ovo sto pisem nema nigdje veze s zimskom opremom Interesuje me zasto se vlast ne pozabavi vise sa tehnickim neispravnim vozilima po putu koji su samoubice neregistrovani i koga vec a ne pametovat mi sa zimskom opremom …Dobar post Milenko svaka cast ljep pozz