fbpx

Junuzović kopex i GiPS Tuzla dobitnici priznanja “Ambasador alternativnih goriva 2016”

2 min. za čitanje

Predstavnici kompanija Junuzović kopex doo i Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla dd prisustvovali su 30. novembra Međunarodnom forumu & Media festivalu „Alternativna goriva 2016“ koji se održavao u Stubičkim toplicama, Zagreb.

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Foruma, kompanijama Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla i Junuzović kopex uručeno je specijalno priznanje/nagrada kojom se dodjeljuje počasni naziv-Znak izvrsnosti AMBASADOR ALTERNATIVNIH GORIVA 2016 Za odvažan iskorak u primjeni alternativnog goriva-CNG-u autobusima gradskog prijevoza.

Semir Junuzović, izvršni direktor Junuzović kopex
Semir Junuzović, izvršni direktor Junuzović kopex

Počasni naziv dodjeljuje se promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU i dekarbonizacije prometnog sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu kao i potrošača.

Svojim poslovanjem modernizujemo usluge koje pružamo, a ujedno i utičemo na poboljšanje kvaliteta zraka u Tuzli i njenoj okolini. Svojim inovacijskim poslovnim koracima doprinosimo razvoju sredine u kojoj djelujemo, a na Forumu je bilo veliko zadovoljstvo predstaviti CNG Terminal Reljevo u Sarajevu koje predstavlja naš veleprodajni distributivni centar CNG-a i u mogućnosti je da ponudi savršene uslove snadbjevanja ovog energenta i velikim industrijskim potrošačima, rekao je Semir Junuzović, izvršni direktor Junuzović kopex-a.

Dodijeljena nagrada predstavlja svojevrsno priznanje Junuzović kopexu i Gradskom i prigradskom saobraćaju Tuzla za ideju, realizaciju i naporan rad.

Iz kompanije Junuzovć kopex izražavaju nadu da će BH proizvođači prepoznati i pozdraviti projekat CNG koji treba da zaživi te da će nastaviti slijediti primjer firme Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla, kako bi uz ekonomske uštede ujedno utjecali i na zaštitu životne sredine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments