fbpx

JP RAD uputio zahtjev za preispitivanje odluke o dodjeli sredstava

1 min. za čitanje

JP RAD Lukavac uputilo je zahtjev za poduzimanje mjera zaštite imovine i imovinskih interesa Općine Lukavac na način da se preispita zakonitost donesenih Odluka od strane Općinskog načelnika i i nadležne Službe za komunalno – stambene poslove Općine Lukavac.

Ovim odlukama se pojedinim trgovcima i zakupcima poslovnih tezgi na gradskoj tržnici u Lukavcu dodjeljuju sredstva u cilju subvencioniranja iako je riječ o punim iznosima naknada za zauzimanje prodajnog mjesta unutar tržnice i isplaćuju se sredstva u korist JP RAD d.o.o.

Radi se o dugogodišnjim zakupcima prostora unutar tržnice zbog čega je upitna osnovanost donošenja ovakvih odluka, imajući u vidu činjenicu da se radi o registrovanim trgovcima, pojedincima koji obavljanjem ove djelatnosti ostvaraju prihode, kao i nekoliko stotina drugih trgovaca, obrtnika i sl. na općini Lukavac, koji su obavezni plaćati mjesečnu naknadu na osnovu zakupa poslovnih prostora., piše u dopisu upućenom Općinskom vijeću i Općinskom pravobranilaštvu.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šta ćete vi preispitivati,majku vam vašu lopovski,pitku vodu naplaćujete a ona smrdi gore od spreče.ubice,sve vas treba rastjerati

Nije mi jasno samo kako mogu isplatiti novac nekome za koga kažu da je “leglo kriminalnih djelatnosti”.
Ovo nije ništa drugo do legalna kupovina glasova pred izbore, isto kao i u Turiji i Bikodžama sa kupovinom klime udruženjima penzionera. Pa njima je klima trebala i u julu i avgustu. A narod naivan, sve misle oni dobri pa to rade.
Određena grupa ljudi politički okupljena čistila park u Turskom Lukavcu da im bude lijepo, što ga ne očististe prije Okonjinog turnira.
U Hrvatima nasipali neki sokok, a prašuma pored puta od Hrvata do Koksare. Al, djeca tuda idu u školu, a ona nemaju prava glasa !!!