fbpx

JP “RAD” spremno dočekalo prve snježne padavine

1 min. za čitanje

Prve snježne padavine zimska služba J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac spremno  je dočekala.

Svi putni pravci koji su u nadležnosti J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac su prohodni, dok je na vrijeme osigurana dovoljna količina posipnog materijala, izjavio je za naš portal Anel Osmanović, PR preduzeća:

– U sklopu priprema za zimsku službu obezbjeđene su dovoljne količine posipnog materijala soli i rizle, također je urađen servis vozila.  Cilj nam je i ove godine obezbjediti kvalitetan rad Zimske službe. Priritetni pravci su definisani programom higijene grada od strane Općinskog vijeća, a misli se na putne pravce održavanja autobuskih linija.

Iz JP RAD pozivaju vlasnika vozila da svoja vozila ne parkiraju na prometne dijelove ulica:

Pozivamo vlasnike putničkih i teretnih vozila da prilikom padanja većih količina snijega sklone svoja vozila iz prometnih ulica kako bi nesmetano mogli obavljati poslove održavanja. Odlukom o komunalnom redu članom 135. zabranjeno je: iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, bašta i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare, bacanje snijega na saobraćajnicu, zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova, izjavio je Anel Osmanović, PR JP RAD d.o.o. Lukavac

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments