Samo za punoljetne: Ne propustite, VI birate!

8 3.106

Moj program možete pogledati na www.lukavac.net i ova stranica će ukoliko svoje povjerenje ponudite Našoj stranci, poslije izbora biti servis građana opštine Lukavac na kojoj ćete moći predlagati inicijative i naravno, uvijek biti informisani kako smo djelovali i na kojem stepenu realizacije je Vaša inicijativa.

Također, zajedno ćemo voditi diskusiju o svakoj inicijativi ili problemu – putem foruma. Vrijeme je za novu politiku!

Dino Osmanović, nosilac liste Naše stranke za OV Lukavac

Drage sugrađanke i sugrađani, ja sam Dino Osmanović, nosilac liste Naše stranke za Opštinsko vijeće Lukavac.

Cijeli život proveo sam u Lukavcu. Osnovnu i srednju školu završio sam u Lukavcu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao na Univerzitetu u Tuzli.

Još za vrijeme studija, počeo sam se baviti privatnim biznisom i danas sam vlasnik firme koja uspješno posluje u našem gradu.

2009. godine osnovao sam Lukavački info portal SodaLIVE koji je danas najčitaniji internet medij na opštini Lukavac.

Član sam Naše stranke od osnivanja, a politikom se aktivno bavim 4 godine.

Godinama gledam kako se politika prepiranja i svađa bavi svima nama, dok život prolazi, a mladi odlaze i to više nije dopustivo. Uvjeren sam da nam svima može biti mnogo bolje.

Za to je potrebno imati program, poštene i iskrene namjere i da volite svoj grad, opštinu i ljude sa kojima živite. To je razlog zbog kojeg sam odlučio da se kandidujem za Opštinsko vijeće u Lukavcu.

Naša stranka do sada nije imala svoje predstavnike u Opštinskom vijeću i nažalost, nismo imali priliku pokazati kako mi vidimo politiku, drugačiju politiku od one koju gledamo posljednjih 25 godina.

Nama je pored čiste vode i zraka, neophodna čista i uredna okolina. Potrebni su nam parkovi, uredno i propisno parkirana vozila i pločnici za pješake.

Moramo zaštiti zelene površine na opštini Lukavac i iste pretvoriti u lokacije za odmor i rekreaciju, a ne mjesta za deponije. Potrebno je da svaka mjesna zajednica ima sportske terene i igraonice za djecu.

Naša opština treba razvijati turizam, a ne samo sajam turizma, između ostaloga treba uređene biciklističke staze, jer za to imamo sve preduslove.

Vrijeme je da naši građani rade u svojoj opštini, a ne daleko od kuće. Trebamo racionalizovati parafiskalne namete. Cijene komunalnih usluga za poduzetnike treba svesti na minimum, a procedure za otvaranje obrta olakšati i ubrzati. Moramo otvoriti agenciju koja će nuditi besplatne usluge savjetovanja prilikom pokretanja biznisa.

Trebamo brzu i efikasnu opštinsku administraciju, neposrednu komunikaciju sa građanima i potpunu transparentnost u svim segmentima djelovanja.

Građani u mjesnim zajednicama moraju sami odlučivati kakvu sredinu žele i zbog toga vlast treba dati građanima kroz izbore na nivou lokalnih zajednica, a ne političkih stranaka.

Zalagat ćemo se za izgradnju azila za pse, jer sa psima se treba postupati na human i zakonom predviđen način. Za odgovorne vlasnike i ljubitelje pasa izgradit ćemo park za pse.

Uvest ćemo efikasniju kontrolu rada upravitelja stambenih zgrada, ali u budžetu planirati stavku za subvencioniranje hitnih popravaka na zgradama.

Zahtjevat ćemo rušenje nelegalno izgradjenih objekata, a zaštiti naše najstarije objekte i spomenike koji pokazuju koliko zapravo postojimo.

Želim da čujemo muziku iz naših domova kulture, da naša vila bude galerija i scena za mnoga kulturna dešavanja, jer svi mi, a posebno naša djeca, to zaslužujemo.

Uvjeren sam da ćemo za 4 godine stvoriti bolju i ljepšu opštinu, koja će biti uzor i drugima.

Imamo veliku želju, program i plan, a sada ste nam potrebni vi.

Zbog toga vas pozivam, da 15. Novembra izađete na izbore i odlučite da imamo zajednički cilj. Vrijeme je da nam date šansu.

Vrijeme je za pospremanje politike koju gledamo 25 godina.

Vrijeme je za politiku koja nudi nadu, svjetlo i napredak.

Vrijeme je za Našu stranku i bolju opštinu Lukavac.

2.3 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
DJT won

ne pada mi na pamet da ja pomazem bilo kojem nehljebaru, nesposobnjakovicu (P.S. cast izuzecima kojih ima veoma veoma malo ), da uzima kajmak sa drzavnih jasli, jer ocigledno da su nesposobni za bilo sto drugo, i drage gradjanke, gradjani, seljani i ostali sugradjani politicka situacija kod nas je takva da pojedinac tesko moze da napravi neke korijenite promjene bez obzira kakav mu plan i program bio ( dino ne mislim konkretno na tebe i tvoj program ( lijen sam da procitam ) mislim na sve vas ukupno ), posto ovo nije slobodna zemlja za razliku od mene, dakle Ja radim ono sto mi se u datom trenutku cini logicnim. i dragi kandidati imate svako pravo da se durite na Moju konstataciju, da je pljujete, ismijavate, demantujete ili cisto da je ignore, jednostavno to je moja percepcija stanja u ovoj kvazi drzavi, i sasvim malo da vam podidjem, nadam se da sam u krivu, ali ( uvijek je to prokleto”ALI” ) kroz zivot idem samo jednom formulm ili ti naukom a to je logika i vjeruj te 99% bude onako kako sam i kalkulisao, ovaj mizerni 1% je posljedica kada poslusam tudji savjet hehehehe,zato drage gradjanke, gradjani, seljani i ostali… Read more »

Samo zigu deliceve teletabise

Ko god će sljedeće 4 godine da zigu delića I njegove preletace i partijske dupeuvlakace treba glasati za njega!

lucky luke

cijeli program ograničio samo na ambicije stanovnika lukavca. ne može azil za pse biti važniji od 100 nespomenutih problema! radi ovog programa, kada bi se implementirao, neće se omladina vratiti iz dijaspore.

Emir

Dino za vijece i Irfan za nacelnika. Imate moj glas. Dva mlada i sposobna momka, koji nisu iskvareni i korumpirani. Mislim da ce raditi za bolji lukavac!

Sodakox

Isto sra… Drugo pakovanje

Dzeko

Ja cu glasati za Dinu. Ucinite to i vi.

Dzemo

Daj boze da i izadjes na izbore a kamoli da glasas 🙂

Milenko Blagojevic

Vjerujem da će Naša stranka i njen nosilac liste Dino Osmanović uspjeti da pređu cenzus i uđu u lukavački parlament. Za demokrciju i građane bi to bio značajan prosperitetni iskorak koji bi donio nove teme,dinamiku rada,efikasnost i doprinos optimiranja stranačkog dijaloga. Životno je važno da se smanje stranačke tenzije i da se odbaci populizam te da se permanentna nametnuta kampanja “adaktira”. Do sada je “svirao orkestar od jednog čovjek”. Vrijeme je da ” novi orkestar i mlađi dirigent zasviraju po melodičnijim partiturama…” Nazdravlje Vam bili izbori ,građani i stranke!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x