fbpx

Inspekcijski nadzor: Otkriveno 15 radnika koji rade “na crno”

1 min. za čitanje

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – kantonalnih poreznih ureda Novi Travnik i Tuzla su izvršili 70 inspekcijskih brzih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, priređivanja igara na sreću, pekarstva, autoservisa i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama otkriveno je 15 neprijavljenih radnika, 15 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Kontrole su izvršene na području Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Donjeg Vakufa, Lukavca, Banovića i Kladnja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je sedam objekata i izdat je 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 90.700 KM.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije se nastavlja i u narednoj sedmici, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments