fbpx

Imenovana nova Uprava GIKIL-a: Abdel Đozić predsjednik Nadzornog odbora, Dževad Kasumović novi generalni direktor

2 min. za čitanje

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novu Upravu na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora koja je održana u ponedjeljak.

Za novog generalnog direktora kompanije imenovan je Dževad Kasumović, dok je Suad Imamović potvrđen na mjesto zamjenika generalnog direktora. Na mjesto izvršnog direktora za proizvodnju imenovan je Almin Suljić, a Jasmin Ovčina je novi izvršni direktor za SCM (Supply Chain Management). Nova Uprava dobila je i novog izvršnog direktora za finansije te će ovu funkciju u narednom periodu vršiti Osman Abadžić.

Izboru članova nove Uprave prethodilo je imenovanje predsjednika Nadzornog odbora te je na ovu poziciju jednoglasno izabran univerzitetski profesor Abdel Đozić.

– Uprava je sastavljena od trenutnih i bivših zaposlenika GIKIL-a koji imaju bogato, dugogodišnje iskustvo u rukovodnim strukturama kompanije. Uz pet imenovanih naknadno će, prema odluci, biti postavljen i šesti član Uprave. Ubijeđeni smo da će uz novi tim, uključujući i Nadzorni odbor, kompanija krenuti snažnim koracima naprijed uz privlačenje novih investitora i osiguranje stabilnosti poslovanja, kazao je Đozić.

Podsjećamo, na Skupštini društva koja je održana protekle sedmice, a nakon razrješenja svih ranijih članova, GIKIL je dobio novi Nadzorni odbor. U novi sastav ovog nadzornog tijela imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić. Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je donesena odluka o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga, jučer (10.02.2020.) je održana i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora, uz izbor i imenovanje i novih članova Uprave, čime su uspostavljeni funkcionalni organi korporativnog upravljanja u GIKIL-u.

Podijeli ovaj članak
20 komentara
Subscribe
Notify of
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koji prevrtljivac ovaj Abdel, mati mila. Jos ce od njega postat najveci borac za ocuvanje opstojnosti Gikil-a i radnih mjesta. A cist vazduh, zagađenje, karcinomi, kakvi karcinomi ko je to ikad i spomenuo. Samo daj fotelju bajo moj svi principi padaju u vodu..

Pa šta ćeš bolan od takvog kvazi naučnika očekiati taj samo šta radi pravi neke eko studije od EU para i daje pritužbe ako ko organizuje Javnu raspravu za dobijanje ili produženje okolinske dozvole i onda preko tih pritužbi ucjenjuje ta preduzeća dok mu ne plate taj se ne povlači sa tim svojim ublehama. Tako je napravio od EU finansiranog projekta neku studiju oko šljake iz TE Tuzla gdje kaže ismedju ostalog da šljaka utiče na stvaranje jedno 120 bolesti i oštećenja kod čovjeka a jedno od najamjetnijih je , čuj ovo ” utiče na brzinu razmišljanja odnono kako je on napisao doslovno bolest ili uticaj šljake se zove “usporava mišljenje”…To su ti naučnici dr Nurka Pranjić koja neki dan sere oko GIKILA i zagađenja a kćerku uvalila u Termoelektranu, zatim ona neka Džemila AGić iz Tuzle itd. itd na čelu sa Denisom Žiškom koji nije uspio da uposli suprugu u TE Tuzla i sad hoda okolo od Brisela do Berlina i laje bez veze … slika rashladne tornjeve i prikazuje ih kako “zagadjuju” nevjerovatno koja količina kretena i plagijatora!!!
A ovaj, pa A. bolan jel ti se to stvarno usporilo misšljenje pa ne misliš na onaj svijet jarana nikako?, pa do neki dan ti nama objašnjavaš o svim živim i ne živim štetatama koje nam GIKIL čini . Pa jel ti misliš da smo mi debili? Pa *** Vam *** što je izdao zabranu rada tom Gikilu i koji eto i dalje održavata bez da ima OKOLINSKU DOZVOLU Evo već treća godina?

“Usporava misljenje” :D, ta mu je dobra, znaci sljaku ne treba dirati jer ovim nasim SDA/SDP kadrovima (i njihovim derivatima, da se ko ne uvrijedi) i odgovaraju ljudi sa usporenim misljenjem 😀 Zivio!

Nikad čovjek nije rekao da fabriku treba zatvoriti, naprotiv. Ali jeste tražio da se poštuju propisi. Tako da je logičan izbor za Nadzorni odbor. Sammo ime odbora govori njegovu namjenu.

Koji investitori će doći u preduzeće koje je pred stečajem. Preduzeće u koje nije ulagano od 2002 kada je prodato MITAL-u, preduzeće u koje je trebalo do 2015 u ekološke projekte da se investira 111.000.000, 00 KM, a nije se ništa investiralo.
Kako Abdel misli “dići” firmu na noge, a da ne truje djecu i okoliš?

A. bi guzice dao za malo para, prodao sve… Lafinaš običan koji nema dana iskustva u realnom privrednom sektoru. On i upravljanje ko nebo i zemlja, misli da će moci svom jaranu kriminalcu Tqm štimati mjerenja pa se taliti sa njim, sve se zna a sada neka gospoda iz Udruženja traži dotičnog konkretne poteze, ako ne znaju šta im je činiti.

Ko je ovaj Nukic Jasmin? Neki Suljin preletarac? Opet mafijaju Brkici.

Sad vam je jasno zasto je 3 godine pljuvao po Gikilu A.Đ. , jedan politikanski profesorcic bez prakticnog znanja. Za fotelju i platu 15000KM u NO. A vi , gradjani crkavajte . Zapravo sve je ovo SDA maslo dogovoreno u kafanama da se oduzmu prava Mittalu i da ga se istjera iz vecinskog upravljanja i da mu se oduzmu kapitalna ulaganja. Ali ono cega ovi bundoglavci nisu ni svjesni, da su fabrike totalno zapustene u poslednjih 7 mjeseci a strucna radna snaga napustila firmu. Miki Maus, Paja Patak, Pink Panter, se vratili , jedan prof. bilogije, drugi tehnolog bez iskustva u struci, treci fizioterapeut. Pa oni su za svog perioda Gikil osiromasili i pravili najvece troskove. Njihovo znanje je ravno kafanskoj prici..dobro je da nisu ni svjesni mnogo cega, ali na kraju svako placa svoj danak . Nova epizoda slijedi , trazili ste sad gledajte.

A gdje ih prepozna miki maus paja patak hahaaaa svaka čast a zaboravio si @Rus spomenut i Sodara tj. Dz.K. ili ti J.K. sa grand show samo sto nema kose ko ona a pamet im je slična.

Na čelu sa ovim nadzornim i upravom gikil ce se zatvoriti sigurno za godinu dvije al makar ce se ovi na pozicijama.nabrati plata. Pitamm se koliko placaju pravnog savjetnika iz sjene f.m. (seselja) za ovaj grand plan. A.đ. ce napokon usutkati forum za zastitu okolisa zajedno sa nacelnikom glavonjom i svi cemo da prodisemo. Nego zatvoriti fabriku i posadit lale sad ce 8.mart.

Rus, da je za 15000 KM pa da čovjek i razumije njegov angažman, taj se prodao za 1500 KM, ***… Nema Mittal pa da NO prima po 15 000 KM. Kaže, evo ko hoće moje mjesto a jadan slomio se da bude tu….Udruženja, navalite na svog Profu…. Neka se trza malo ***….

Ako Gikil ne ispunjava uvjete za okolinsku dozvolu to valjda treba da važi za tu firmu NEOVISNO od toga ko je vlasnik iste ili ko je u organima upravljanja, tj. Upravi, nadzornom odboru. Ako je drugacije onda se radi o diskriminaciji. Nadalje dakle gledajuci zakljucak vlade fbih da Gikil NE ISPUNJAVA uvjete za okolinsku dozvolu to dalje znaci da ce Federalna inspekcija izdati rjesenje o obustavi rada Gikil gašenje svih pogona a zatim prinudno izvrsenje gašenje fabrika dakle zatvaranje giganta Gikil. Dešava se istovremeno kad i Aluminij pa mozemo reci da je to jako zanimljiva koincidencija.

Od zla oca i gore matere, upravu si 100%sve što si napisao… Trebamo trpati njega sada kao što je on sebe utrpao, puca taj… Ne zna se on nositi ni sa f-jom a ni ulogom…

A anex 7, Dejtonskog sporazuma, da se izbjeglice vrate u Podrinje, a ne da prodaju freze, krave i plastenike u Srbiju, jooooooj demokratijo dobra li si.

Dzesi Tito i tvoje vrijeme i onda nije bilo lako ali se znalo ko za sta odgovara.

Novi Nadzorni odbor GIKIL-a i Uprava imaju povijesnu sansu i odgovornost, da konacno kvalitetno zapocne rjesavanje sudbine ovoga enormnog zagadjivaca. Jos jedan neuspijeh ne smiju dozvoliti.Rijec je ovoga puta o prelomnici izmedju progresa i katastrofe.

Zadržavanje S.I. za Z.G.D. je činjenica koja vam može pokazati ključ uspijeh u BiH:Čovjek bez morala i stava koji ne želi da se zamjeri ni sa kim dok sve kriminalne aktivnosti pravda sa “nisam znao” “nisam ja ništa ukrao” itd. Dakle dragi moji Bosanci i Hercegovci, ako želite da uspijete u ovoj državi poštujte slijedeće: 1. nabavite partijsku knjižicu stranke na vlasti; 2. završite bilo kakav fakultet; 3. slažite se sa svime tj. nemojte imati ni stava ni karaktera; 4. đon=obraz – ko da je bitno bitno je da leže keš; 5. ližite dupe svima kojima stignete, negdje će se to i isplatiti.

@tosamja a sto ovaj opisa z.g.d. S.I. kao da ga ODLICNO licno poznaje. Svaka cast na procjeni trebas biti “profiler”. Nit si mnogo napisao nit malo a sve rekao sto i jest. Cestitke.

Cestitke novom NO i Dozicu i puno uspjeha u radu

Abdel Đozić,profesor,je danas među vodećim stručnjacima u Tuzlanskom Kantonu pa sigurno i šire.Sviđalo se to ili ne sviđalo nekome.
Svako preduzeće u BiH treba da ima bar po jednog ovakvog stručnjaka.
Samo onaj ko Abdela dovoljno dobro ne poznaje i njegov karakter i sposobnosti i njegov kvalitet,može napisati o njemu nešto negativno.
Ja Abdela poznajem od malih nogu.
To je čovjek musliman vjernik dobar i iskren Allahov rob.Dobar insan.Skroman.Čestit.
Nije nikakav lopov.
Radi se o rijetko dobrom i poštenom insanu.
Od malih nogu Abdel je znao kao pjesmicu matematiku i isticao se u tome,zatim poznavao je i fiziku i hremiju i mnoge druge nauke još kao dječak i bio veoma pametan i oštrouman.A kako je uzrastao još više je plijenio sve nas.Divili smo mu se skoro svi.
Nije bilo mlađeg insana a da je bio više priznat.
To je stručnjak i naučnik.Ali to je zaista pravi naučnik.
Njegovi studenti imaju veliku čast što Abdela Đozića pravog naučnika koji istinski zna svoj posao imaju za svog profesora.
Njegov Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli može biti ponosan na svog profesora Abdela.
Malo je ovakvih stručnjaka i profesionalaca i naučnika u pravom smislu te riječi kao što je uvaženi profesor Abdel Đozić.
Opet ću kazati da to što je baš Abdel izabran za predsjednika Nadzornog Odbora Gikil-a je jedna velika blagodat.
On jeste sigurno iskren i dobar i požrtvovan borac za zaštitu zdravlja i života ljudi za zaštitu okoliša za zaštitu životne sredine.
Ali moramo znati da Abdel Đozić tu sam nemože ništa učiniti kao pojedinac.
To je ozbiljno pitanje sa kojim se u koštac moraju zajedno sa Abdelom uključiti svi na našem Kantonu.Tu trebaju velika sredstva,pa da se to reguliše.
Gikil jeste zagađivač i to jeste problem.Ali tu radi preko 1000 zaposlenih puta 3-4 člana porodice.To je oko 4000 ljudi na ovoj opštini.Ako bi neko pokušao da na silu riješi te probleme sa Gikilom izazvao bi samo velike nerede i nemire i suočio bi se sa velikim izazovima i problemima.
Ali zašto ne dati šansu jednom ovakvom stručnjaku i naučniku poput Abdela Đozića.Jednom mladom znanom čovjeku da uloži svoje znanje i svoju pamet i sve svoje sposobnosti i da da svoj doprinos u daljem poslovanju Gikil-a.
Abdel je sposoban čovjek da riješi i pitanje zagađenja Gikila.
Dajte mu šansu i nećete se pokajati.
Zdravi i živi bili!