fbpx

Humanost ne poznaje granice: Semberci prikupili 1.200KM za pomoć Azri Jašarević

3 min. za čitanje

Lukavčanki Azra Jašarević koja je prije 20 mjeseci, pobijedila tumor na ruci, ponovo je trebala pomoć dobrih i humanih ljudi. Za kratko vrijeme, ponovo je prikupljen potrebni novac i jučer je obustavljena akcija prikupljanja pomoći, a Azra čeka poziv za novu operaciju.

Ipak, da humanost nema granicu pokazala je akcija Miroslava Vujanovića iz Bijeljine, koji je nakon povratka sa Štukijade odlučio sa svojim prijateljima pomoći Azri.

Bio sam na Štukijadi u Lukavcu, i saznao da supruga od jednog prijatelja ima tumor na ruci, koji se pojavio posle druge operacije. Prva operacija je bila 30.000 eura ali se tumor vratio posle dvadeset mjeseci, pa su u Lukavcu počeli da sakupljaju novac za drugu operaciju koja je iznosila 7.200 evra, izjavio je za “Bijeljina danas” Miroslav Mića Vujanović.

Po povratku u Bijeljinu odlučio je da sakupi novac koji je Azri potreban za operaciju.

Kod nas u gradu smo već imali pokrenute dvije ili tri humanitarne akcije, pa nisam želio da bilo šta radimo preko medija. Jednostavno sam uzeo telefon i alarmirao nekih pedesetak mojih prijatelja preko Vibera. Objasnio sam im situaciju i sakupljali smo pet, deset, dvadeset KM, koliko ko može. Zanimljiva je stvar što sam svima rekao da se sakuplja novac za Azru Jašarević iz Lukavca i ljudi su se odazvali. Niko nije postavljao pitanje, dodaje Mića. Za tri dana su sakupili 1.200 KM.

Sjeo sam u auto i lično odnio pare u Lukavac. Došla je i Azra koju ranije nisam poznavao. Lokalni slikar Mirsad Telalović je prodavao svoju sliku u humanitarne svrhe koji je želio da novac od prodaje bude uplaćen na Azrin račun. Cijena slike je bila 100 KM. Ja sam alarmirao svoje drugare iz Lukavca i zamolio ih da sačuvaju sliku i da ćemo je kupiti za 1.200 KM, izjavio je Vujanović.

Vujanović je sa prijateljima sliku poklonio Opštini Lukavac u znak prijateljstva i solidarnosti između Lukavca i Bijeljine.

Ovaj gest Semberaca je odjeknuo u našem gradu, a pokazao je kako humanost ne poznaje naciju, vjeru ni bilo kakve druge razlike među ljudima.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast!