fbpx

Gradsko vijeće: “Pekar me slatko pozdravi kada dođem, a kada sjednica završi on obori glavu”

2 min. za čitanje

Danas se održava 20. sjednica GV Lukavac u kojoj su vijećnici 3 sata raspravljali o Dnevnom redu, koji do pauze nije usvojen. Sjednica će biti nastavljena u 14 sati i pitanje je da li će dnevni red biti usvojen.

Ipak, vijećnici su vodili zanimljivu raspravu, daleko od teme o kojoj je riječ. U jednom trenutku Dževad Mujkić (SDA) spomenuo je kako na lokalnoj televiziji RTV Lukavac, SDA do danas nije dobila minute da se obrati građanima. Tako da nisu dobili mogućnost da obrazlože zbog čega dnevni red nije usvojen na prethodno održanoj sjednici.

Na to je replicirao gradonačelnik Delić, koji je izjavio kako je trenutki urednik televizije član SDA (op.a. Nermin Omerović Pekar) i da nema pritisaka na rad televizije, što može potvrditi Midhat Sarajlić, koji je bio direktor kada je Delić postao načelnik.

Mujkić je još jednom konstatovao da SDA nije dobila minute na televiziji i da je potrebno odgovoriti: ZAŠTO? A zatim je prokomentarisao i urednika:

Ovaj gospodin koji je sada urednik tamo, Pekar ga mi zovemo. Član SDA. On mene tako slatko pozdravi kada ja dođem na vijeće, a kada se završi, on jadnik obori glavu, ne smije pogledati u mene i pobjegne kao zec. To je problem. Mi nismo dobili priliku i to je istina i problem.

Mujkić je zamolio da načelnik odgovara na pitanja vijećnika i da vodi svoju politiku, ali da ne brine kakvu politiku vode vijećnici i da im ne nameće svoju.

Nakon čega ga je potapšao po nozi prilikom vraćanja na mjesto.

SDA ne želi glasati za dnevni red jer Gradske službe ne rade svoj posao i ne odgovaraju na vijećnička pitanja.

Nastavak sjednice u 14 sati.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja pomislio oni raspravljali o pitkoj vodi