fbpx

Grad Lukavac: Konkurs nije završen, a kancelarija već zauzeta za kandidatkinju…

1 min. za čitanje

Gradska uprava Lukavca je putem Agencije za državnu službu prije nekoliko mjeseci raspisala konkurs za prijem 6 uposlenika, ali konkursna procedura zbog uloženih žalbi prijavljenih kandidata još uvijek nije završena.

Kako saznajemo, žalbe se odnose na diplomu sa Evropskog univerziteta Kallos koji nije akreditovan i pitanje je na koji način će konkurs biti okončan.

Ipak, žalbe očigledno nisu razlog da se Edisa Suljić, aktuelna direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacije d.o.o. ne postavi na radno mjesto Službe za Investicije i razvoj. U Općini, na vratima kancelarije već je postavljena pločica sa imenom nove uposlenice.

Vijećnik Hasan Ibrakić (SDP) čija je stranka poslala dopis i objavila informaciju na svojoj Facebook stranici, danas je na sjednici OV Lukavac postavio pitanje u vezi ovog slučaja, ali nije dobio odgovor.

Dok pišemo ovaj tekst, Grad Lukavac nije izašao sa sopštenjem povodom ovog slučaja. Ukoliko se Grad obrati, pravovremeno ćemo objaviti dopis.

Podsjećamo da je preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. kojim rukovodi direktorica Edisa Suljić (jedina uposlena), prema izvještajima predatim u AFIP, 2021. godinu završila sa gubitkom od -5.318KM.

Preduzeće je na platu utrošilo 25.318KM, a jedini prihod je 20.000KM, novac koji je uplaćen od strane Općine Lukavac.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
24 komentara
Subscribe
Notify of
24 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koji je to kapacitet. Direktorica sama sebi, radi u Opcini…bravo nacelnice, odlicni kadrovi!

Pa glasajte za iste.

Edine Delicu, da li si mozda cuo za rijec SRAMOTA ???

Sad ce nju Lafinas ugurat samo u ” Kanalizaciju “, a u “Vodovod” ce zaposlit nekoga sa pravom diplomom evropskog univerziteta… Travnik npr.

Delic je donio korupciju i kriminal sto Lukavac nije vidio i plasim se da ce biti jos gore

A dok su na ostale tri pozicije za stručnog saradnika ‘ostvarili najbolje bodove na stručnom ispitu’ namještenici Općine Lukavac, Frkić Nihreta i Stjepić Mladenka, kao i član ‘vladajuće’ stranke, Kasumović Edis, svi bliski načelniku Deliću..

I ovi kasumovici opcinari nega teza g…na iz Poljica

Ovo je bruka i sramota! Gdje su inspekcije i zasto MUP jos ne reaguje ovaj je odavno zreo za hapsenja zajedno sa nekim savjetnicima i pomocnicima! Nije ovo nista sta jos dvojica glavonja rade, prodaju opstinsku zemlju, namjestaju, zaposljavaju podobne bez konkursa, mito i korupcija!!

Zajedno i sa komisijom koja je ucestvovala u ovom konkursu, i to Merima Omerdic (kcerka Mehmeda Damadzica Encike), Enes Numanovic i Suada Hecimovic (ocigledno priklonjena njima), a protiv istih ce i biti podnijeta prijava nadleznim organima (prema pouzdanim informacijama).

Pa normalno da će kancelariju zauzeti na vrijeme, mogo bi se ko drugi useliti.Tako se radilo kod Tite pri podjeli novih stanova, zar niste gledali Žikinu dinastiju, obij , uleti i zauzmi a poslije ganjaj riješenje, pik , pike – moje je.Ha ja.

Jel vakat da budu pohapseni?

polako, prvi na listi za hapsenje zbog trgovine uticaja ce biti J.M., pa odma za njim E.F. zbog snimljenih razgovora koje ima tuzilastvo, onda odmah za njima E.D., zbog dvije poruke koje je dobio iz tuzilastva, naime gore ima covjek koji ga je pokusao cuvati, ali sve se zna i znat ce se.

A sta ce biti sa S.S. Odkad on kajmaci i koliko puta je snimljen, dosad je trebo bukagije vuc…

Samo hapsiti pa sta ovo sad rade nije nikada bilo . Napravili su drzavu u drzavi ovi sd u Lukavcu

Edisa Tunjic. Velika katolkinja rodom iz Bistarca. Laureat privatnog fakulteta u Donjim Mostrama. Te zivot sta se sve stima.
Al moram da priznam da bi vodio ljubav s doticnom.

Trebamo djevojci javno cestitati Uskrs.
Sretan Uskrs macko.
Jesi li ponijela jaja u kancelariju da se tucamo?

Kada ce opstina da sredi ovaj ulaz u grad da se cio put asfaltira. Isto tako treba da se organizuju protesti i trazi da se sredi put od Puracica do Kopex pumpe u Sicima. Pod sredim mislim da se uradi novi put a ne zakrpe.

Samo organiyuj Jasko dolayim sa deset jarana odmah na proteste . Samo objavi koji dan i koiko sati

Kadrovi generalnog diektora privatne firme Delicha Photock…

Ovaj ublehas je cisti dokaz da u BiH nije bitno za koga glasati, svi ce krast, trgovat uticajem, cjelokupne familije zaposljavat u opcini, dozvoljavat nelegalnu gradnju svojim ljudima, izivljavat se na romima. Jos covjek ne zivi ovdje i zaboli ga za nase probleme…

Vidite da covjek radi, jedini do sad posle rata, pogledajte Lukavac! Neka zaposli koga zeli samo nek nastavi ovako!

***, nek tebe zaposli u kanalizaciju I vodovod pa radite …

Izlizana ti ta priča “covjek prvi radio”. Nit je prvi nit je jedini koji je radio. Sveo je opcinu na dvije ulice i svijetlece drvce. Izlizano brate. A uhljebio je,koga sve ne. Očekivalo se da bude drugaciji a ne gori od drugih. Lagao je. Fakat.