Grad Lukavac izdvaja 10 000 KM za Ukrajinu

4. Marta 2022.
1 min. za čitanje

U znak podrške i pomoći ukrajinskim građanima, koji se zadnjih dana bore za slobodu i mir, Općinski načelnik je donio Odluku da se iz sredstava rezerve za Republiku Ukrajinu izdvoji iznos od 10.000KM.

Načelnik Općine Lukavac, Dr.sci Edin Delić, ganut aktuelnim ratnim stradanjima ukrajinskog naroda, putem Ambasade Republike Ukrajine, uputio je  riječi suosjećanja i podrške zbog teške situacije koja  je zadesila ukrajinske građane.

Budimo na pravoj strani istorije. Osudimo fašistički režim Vladimira Putina, podržimo Ukraince koji brane modernu civilizaciju danas i prigrlimo braću Ruse koji se bore protov Putinovog režima. Ovo nije sukob naroda Rusa i Ukrainaca, već bestijalni čin agresije totalitarnog režima.Recimo otvoreno Putinofilima u BiH da njihov plan neće proći, napisao je Delić na Facebook-u.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jojj ublehasa, jos kao student dokazani ljubitelj Rusa i njihovog srpa i cekica sto je kao e sad cuj ovo : ” ganut” – ganut nam je gradonacelnik…jedva je to docekalo da ganja visoku politiku – makar I donacijama, al iz tudjeg dzepa I to sve dok kvazi grad Lukavac nema pitke vode, ali ima djecije narodne kuhinje….kakav debakl od odluke, sramota Delicu! Eto ti ces mi rjesavat svjetske probleme?!

Bolje zakrpi ulice medonjo

I to mora se Objaviti koda ako ste pomogli to neeto posebno veliko

Da li je ganut ili zgrozen pitanje je sad?

Bravo DELICU .Svi ovi koji komentarisu,nemaju pojma,da je taj novac koji ti darujes,tvoj novac.Pa kazi im da si isao u BANKU;I digao sa svoje stedne knjizice,da budes Humanitarac,jer ti si stvarno dobar covjek,i karakteran,al u K..cu.

populizam delićevog kalibra. hajd daj iz svog džepa ako si tako iskren i opredjeljen. taj iznos od 10 hiljada su tvoje tri (3) načelničke plate!

Jutros ,sabajle, je CNN kao BREAKING NEWS objavio ovu svjetsku senzaciju…