fbpx

GIKIL: “Shristi Mittal predsjednica Nadzornog odbora, izabran i novi generalni direktor”

1 min. za čitanje

Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, u utorak (8.10.2019.godine) održana je i konstituirajuća sjednica ovog tijela.

Za predsjednicu Nadzornog odbora GIKIL-a jednoglasno je izabrana Shristi Mittal, a novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će ovu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

Nadzorni odbor na čelu sa predsjednicom Shristi Mittal i članovima Ivan Vukšić, Edin Hodžić, Ivana Bunoza i Mate Pavković, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu. Na tom putu, rukovodstvo GIKIL-a očekuje pomoć i partnerstvo sa svim nivoima vlasti, uključujući i sindikat te lokalnu zajednicu, poručeno je sa konstituirajuće sjednice.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nece ni zasjesti na funkcije.
Malo su se preracunali.
Skupstina je bila nelegitimna a samim tim i konstituirajuca sjednica NO.
Ovo su poslednji trzaji/pokusaji ocajnika.

Dali je ova bila na prijemnom ispitu kod Bundoglavog dali je znala pitagodnu teoremu i jos koja pitanja o Nepalu ili koja se korita rijeka sreduju u SMRDOLUKAVCU gdje je postavljena koja bandera

Svaka čast, nemere bit bolje.

Cuo sam jednu provalu od prodaje koju je ova *** Shristi izvalila na jednoj od supljih telekonferencija.
Pitala ona njih zasto drze ovoliko N-butana na skladistu, zasto isti ne prodaju.
Tuka ne zna ni koje su sirovine, a kamoli sta su proizvodi.
Imamo tuku za predsjednika NO i bibu za Sektetara.

Mittali opljackali resurse,jamili lovu,sjebali zivotnu sredinu i utekli da krckaju car u svojim luksuznim jazbinama.Mittali ponovo jasu.Dinastija je mnogobrojna.Kad jedno popusi,drugo dodje,pa ozezi. “Na tom putu, rukovodstvo GIKIL-a očekuje pomoć i partnerstvo sa svim nivoima vlasti, uključujući i sindikat te lokalnu zajednicu,”.Biva,ako ‘ocete radna mjesta pa da malo i disete,dajte lovu.Valja vam se izuti i platiti nam.Eto,opet poj'o vuk magarca u beskrajnoj basni…