fbpx

Fondacija Junuzović darovala bebe rođene u Novogodišnjoj noći na UKC Tuzla

2 min. za čitanje

Fondacija Junuzović Novu 2020. Godinu je započela na jedan neobičan i veoma srdačan način i po ko zna koji put pokazala svoju humanost te obradovala mnoge majke darujući njihove novorođene bebe u toku novogodišnje euforije. Naime, uz kreativan i nadasve nesvakidašnji poklon, torte od pelena uz baby proizvode, predstavnici fondacije Junuzović uručili su osoblju Univerzitetsko Kliničkog Centra Tuzla na odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, koje su podijelili svim porodiljama povodom nastupanja Nove Godine.

Kao fondacija koja je već nebrojeno puta pokazala svoju humanost, i ovoga puta je birala da daruje najosjetljiviju populaciju – novorođenčad i porodilje u njihovim najsretnijim momentima života.

Ovaj gest je naišao na veliko oduševljenje osoblja klinike, koji su sa zadovoljstvom prihvatili donaciju i obradovali pacijentice.

U razgovoru sa Načelnicom klinike za ginekologiju i akušerstvo Prof.Dr.sci. Dženita Ljucom te njenim osobljem, imali smo priliku vidjeti koliko je zaista ovakav vid humanitarne akcije dobrodošao, posebno jer se radi o tek rođenim bebama, i koliko je zaista potrebno ovako nešto u našem društvu.

”Pacijentice su oduševljene i presretne, i možete zamisliti kakvo je to oduševljenje izazvalo posebno jer je u obliku torte i još na Novogodišnju noć. Mi smo se potrudili da sve podijelimo, i onima koje su rodile prije a i onima poslije nastupanja Nove godine. Svi su uglavnom presretni i još jednom zahvaljujemo” izjavila je glavna medicinska sestra odjeljenja Nermina Grabić.

Fondacija Junuzović je već mnogo puta sarađivala sa UKC-om u Tuzli, i ovo je samo jedan u nizu akcija kojima se bavi. Ovaj vid donacije je pokazatelj koliko je malo potrebno da nekome izmamite osmjeh na lice i donesete sreću bar na trenutak.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jadna majko svoja,koji humanitarci

ja I hoce samo da kupuje sebi pluseve
da negovorim koliko je moj otac poklonio svega a ta drolj sto se smije kaka je ko k

Dubai ovo ono…..hahahaha
S konja na magare

Zna Junuzovic kada ,sta i kako treba.Sretna Nova godina i njemu,i zaposlenima klinike. Posebno roditeljima i novorodjenim bebama, da budu zdravi i hairli.

Zasto gosp.Blagojevic cestitka osudenom lopovu i kriminalcu. Mislim da takvi kao on osiromasise drzavu. Em krade drzavu em krade radnike. I jos se pojedini portali prodaju za raklamu na 9ci i ne pisu objektivno iako se busaju u prsa kako su takvi. Fuj