fbpx

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica: U Lukavcu 60 stanova za socijalno ugrožene

2 min. za čitanje

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić s predstavnicima devet općina i tri kantona potpisat će danas Sporazum o saradnji na sprovođenju državnog projekta ”Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja-CEB II”. Riječ je o projektu koji ima za cilj trajno zbrinjavanje raseljenih osoba i osoba u stanju socijalne potrebe a koje nemaju riješeno stambeno pitanje.

Sporazumi će biti potpisani između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, resornih ministara BPK, TK i SBK, i načelnicima općina Foča FBiH, Pale FBiH, Čelić, Gračanica, Gradačac, Kladanj, Sapna, Lukavac i Donji Vakuf. Potpisivanju će prisustvovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Potpisivanjem ovih sporazuma počinju aktivnosti u okviru kojih će biti izgrađeno devet višestambenih objekata sa 227 stambenih jedinica, a rekonstruirano trinaest objekata sa 36 stambenih jedinica. Ukupno će na ovaj način biti stambeno zbrinuto 813 osoba.

Ukupna planirana sredstva za realizaciju ovih potprojekata su 9.685.357 eura (18.942.912 KM), od čega sredstva kreditnog zaduženja FBiH iznose 6.667.091 eura ili 13.039.697 KM, a doprinos općina 3.018.266 eura (5.903.215 KM), navode iz Federalne Vlade.

Prema nezvaničnim informacijama, zgrada sa 60 stambenih jedinica graditi će se u Lukavcu. Stanovi će biti dodjeljeni socijalno ugroženim porodicama koje su smještene u kolektivne centre, u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“. Potpisivanjem ovog Sporazuma, stvorit će se uslovi za realizaciju projekta izgradnje zgrade socijalnog stanovanja u Lukavcu za 60 stambenih jedinica, vrijednosti cca. 2.000.000 Eura.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad će Glavati Načelnik na tribini SDP-a koju organizuje 20.07.2017 ko nelegalnipredjednikopštisnke organizacije SDP-a Lukavac (kome nije jasno da je nelagalno i protiv statuta SDP BiH izabran neka Pogleda član br.146 istog dokumenta – Statut SDP BiH) i ovdje da se slika i priča kako je ON sve SAM organizovao i Zbrinuuo ove socijalno ugrožne kategorije! HAHAHA,E i ovi SDP-ovci su ispali zadnje fukare kad su ovakvu moralnu vertikalu našli da ih VODA (ne vodi nego VODA!), baš mi je drago da je tako jer s Ovim likom ste ućerali sami Sebi ne treba Vam puno pomagati.

Ima li gdje sta da je ovaj nas lafinas karinas uradio osim sto opucava selfije i laprda po fb. Da mu nema ovih zelenih nebi imao sta raditi.

Pozivam sve Ostale Vijećnike (koji nisu na ovom spisku Glavatog Načelnika i koje je nazvao “Opozicija”) i predstavnike stranaka “Pozicije” u OV Lukavac, da organizuju JAvnu Tribinu na kojoj će se razmotriti tema i objansiti Građanika Opštine Lukavac: “Posljedice Pravnog nasilja izvršenog od strane Načelnika Opštine Lukavac a Koje je dotični Bundoglav izvršio Prekoračenjem Ovlasti prilikom organizovanja Intervjua na konkursu za 4 radna mjesta u Opštinskoj administraciji” organizovanom Prije mjesec dana!

Sad ide poentiranje, trijumfovanje, zakucavanje Bundoglava na tuđim parama, radu i projektima.
Šalta, vozi, vozi, šalta…vodeni kombaj’

Ovaj samo potpisuje sto je mali zeleni devetacki as dzevad pripremio amiru bajanu da uradi,sve projekte..Doso na gotovo i sad se samo slika…i ovo radi ministarstvo a on dijeli po fejzbuku..nas vodja selfijskog pokreta

Pola čovjek,pola tribina.
Upoznajte našeg Lafinaša Edina.
Izglasajte smjrnu ovom hvalisavcu,promotoru,egocentriku,selfi načelniku,koji osim fotografisanja tuđih poslova,pametovanja po internetu,ništa drugo ne zna radit.

Poštovane drugarice i drugovi i svi ostali grđani i seljaci općine Lukavac obavještavam Vas da je ovaj Delić ČOVJEK KOJI NE GOVORI ISTINU obamanjuje javnost i da se hvata za slameke kako bi sačuvao sebe i Čačkovića,jer i ovaj projekat je u cijelosti urađen u vrijeme mandata Dževada Mujkića,a to znaju i svi vijećnici iz bivšeg saziva općinskog vijeća takođe imaju i papiri koji su jedini relevantan dokaz da je OVO DEMAGOG kakvog Lujkavac ne pamti.Znaju to i Delićevi uvlakači Edo Hamzić i dr.samo nesmiju reći da ne bi otišli na disciplinski postupak.Zato pozivam Vas kao najuticajniji medij u Lukavcu da moje navode provjerite.Vrijeme je Deliću da se polako počnete pakovati zajedno sa Čačkovićem.DA MI LUKAVČANI PRODIŠEMO I RADIMO ZA SVOJU DJECU I SVOJU OPĆINU A NE ZA TUZLU I TUZLAKE.