fbpx

Dom zdravlja Lukavac: Nakon kritike, dr Begić smijenjen sa funkcije!

2 min. za čitanje

Nakon što je dr Begić javim istupom u medijima tj. putem našeg portala pozvao menadžment da se počne ponašati odgovorno i po pravilima struke, odgovor od Doma zdravlja nikada nismo dobili, ali je došlo do (ne)očekivane reakcije menadžmenta i blago rečeno “političkog progona”.

-Kao neko ko je više od 32 godine na usluzi našim pacijentima u DZ Lukavac, smatram nužnim reagovati na negativne konotacije iznesene u javnom prostoru koje potencijalno mogu nanijeti štetu svim uposlenicima, a prevashodno zdravstvenim radnicima u SHMP na čijem sam čelu, napisao je između ostaloga dr Begić u svom saopštenju.

Nedugo nakon toga, uslijedila je reakcija menadžmenta. Povećan je broj uposlenika u smjeni, što je prvobitno i tražio Begić, ali, on je smijenjen sa svoje pozicije:

Simptomatično je da moja smjena sa pozicije šefa SHMP dolazi baš u trenutku,nakon što sam javno preko Vašeg portala iznio niz činjenica o trenutnom stanju u DZ Lukavac, kao i negativnim konotacijama koje nanose štetu kako pacijentima tako i uposlenicima. Ovakav potez menedžmenta, predvođen v.d. direktoricom (op.a. Sedija Arapčić, SD BiH) ne smatram ničim drugim, nego revanšizmom i pokušajem ušutkivanja nepodobnih, a o svemu što se dešava u DZ Lukavac svakako svoj sud daće javnost, izjavio je za naš portal, prim.dr.Nermin Begić.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Reče on : ” Kao neko ko je više od 32 godine na usluzi našim pacijentima…” .Alo bolan pa nisi jedini tu 32 godine.Budi sretan što te nisu promjenili još prije 2 je godine.kad su došli na vlast-po oprobanom Vašem receptu -te postavili nekog svog. Budi malo u opoziciji, akb. do penzije.