fbpx

DF Lukavac reagovao na pisanje o Elvisu Deliću

3 min. za čitanje

Nakon što je naš portal objavio informaciju da je Elvis Delić napustio DF i prešao u SDA, danas je na email redakcija@sodalive.ba stigao demant OO DF Lukavac u kojem je potvrđena naša informacija, da Elvis Delić nije član DF-a. Saopštenje prenosimo u nastavku bez izmjena:

U cilju pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti, OO DF Lukavac želi uputiti demanti na objavu koja je u medijima plasirana dana 18.02.2020. godine putem web portala SodaLive.

Nakon imenovanja dr. Dajane Čolić za ministricu zdravstva u Vladi TK, pozicija vijećnika u OV Lukavac shodno rezultatima lokalnih izbora iz 2016. godine, pripala je Elvisu Deliću.

Već od prve sjednice OV, imenovani je svojim načinom rada odstupao od stavova kluba vijećnika DF-a, čime je ozbiljno narušio politički ugled i kredibilitet stranke.

Zbog ovakvog načina rada, predsjedništvo OO DF Lukavac, nakon sjednice OV Lukavac koja je održana 31.12.2019 godine, uputilo je prijedlog KO DF TK-a da se pokrene disciplinski postupak za Elvisa Delića, u skladu sa Statutom stranke, nakon čega je Elvis Delić podnio zahtjev za brisanje iz članstva DF-a.

O razlozima i opravdanosti prelaska u drugu stranku nepotrebno je pisati, a svi oni koji na ime jedne stranke dobiju mandat na bilo kom nivou vlasti, pa pređu u drugu stranku govore samo o sebi i svojim stavovima i principima, a ne o principima stranke.

Koliko su takvi postupci ispravni i opravdani neka svako prosudi sam. Dužni smo da svoje članove i simpatizere obavijestimo da informacija o raspuštanju mjesnih odbora i nefunkcionisanju OO DF Lukavac nije tačna. Svjesni smo činjenice da je izborna godina i da je negativna opoziciona kampanja za ove izbore već počela.

I dok oni nemaju šta drugo da rade, osim da plasiraju negativne i pogrešne dezinformacije, OO DF Lukavac aktivno radi na poboljšanju životnih uslova svih stanovnika Opštine Lukavac i Tuzlankog Kantona, kao i ostalih nivoa vlasti u kojim participiramo.

Takođe, OO DF Lukavac aktivno radi sa svim svojim raspoloživim mjesnim odborima, te provodi sve aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore 2020. godine kako bi u kampanju ušli sa vidljivim i mjerljivim rezultatima.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Na prijateljske naznake da je Delić čovjek koji nema moralne kvalitete DF u Lukavcu je to ignorisao …logičan sljed. Delić koji je godinama na čekanju ili bolovanju na Vjencu neradnik samo pokušava na sve načine da profitira ali bez rada. Očigledno lezi hljebe da te jedem radi. E sad da vidimobkao će sa vukovima iz SDA da prođe. Ko će pomoći kao tetka Mirsada u MUP-u sa registracijama i policama i republike srpske namjerno malim slovima…tražili ste gledajte…

SDA= DF
Ista politika, isti principi, želja za položajem i vlašću.
Samo je promijenio prostorije stranke, ostalo su nijanse.

Bas mi je drago sto ne zivim u Lukavcu.

Nego gdje zivis da ti dodemo na kahvu?

A opet će taj DF preć prag u Lukavca,kad moze preć prag Mehmed Suljić i postat Predsjedavajući,ili neko sa 100 glasova 2014,postat Načelnik 2016 od 10 000 glasova pa ih poklonit SDA-u…

Sta na to veli Tulumovic?