fbpx

Demant na video objavu: “Put obnovljen na zahtjev MZ Poljice Gornje koje većinski pripada SDA”

5 min. za čitanje

Tek nakon što smo objavili video vijećnika Mirze Mujagića u kojem je uporedio način asfaltiranja prema vikendici predsjedavajućeg Salibašića i puta u naseljenom mjestu,saznali smo za demant koji je objavio Grad na svojoj službenoj WEB stranici.

Službe koje informišu javnost o radu Grada, nažalost godinama ne rade svoj posao. Demant nije poslan svim medijima, već samo onima koji ne objavljuju kritike na njihov rad.

I tako to seže od daleke 2009. godine sa Dževadom Mujkićem (SDA) kao načelnikom, do 2024. godine sa Edinom Delićem (SD BiH) kao gradonačelnikom.

Kada će Služba za informisanje početi da radi u službi građana i informisanja, ostaje da se vidi.

Deman Grada koji je objavljen na Službenoj WEB stranici i koji nismo dužni objaviti jer nam isti nije dostavljen, ipak objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Ovih dana svjedočimo da je izborna kampanja za Lokalne izbore 2024 već uveliko počela, te da su se neki sadašnji vijećnici opozicije u Gradskom vijeću Lukavac već  počeli boriti za naredni mandat. Vijećnici koji grade svoj izborni rejting  na prozivkama drugih, na manipulaciji javnosti iznošenjem vlastitih pretpostavki zasnovanih na ličnim zapažanjima, umjesto na argumentima, su već počeli oštro i hrabro sa napadima na one koji tokom svoga mandata rade konkretne i prave stvari za naše građane.

Poznato je da se pozicija većine u svim gradskim vijećima, pa i našem,  bavi konkretnim aktivnostima za dobrobit građana, a da opozicija uvijek ima glavni cilj da umanji vrijednost nečijega konkretnog rada s ciljem da spinuje javnost i predstavi sebe kao nekoga ko ukazuje, upire prstom, daje do znanja narodnim masama da bi to on radio bolje i pravednije. To našim građanima mora biti jasno kada čitaju izjave ili gledaju video klipove onih koji će biti kandidovani na listama.

Stoga molimo građane da mirno i razborito donose svoj sud, da uvijek poslušaju obje strane neke objave na društvenim mrežama, prije nego zaključe šta je istinito, a šta je objavljeno s ciljem manipulisanja javnosti.

Izborne godine, nažalost, znamo svi nose sa sobom ono što svi zovemo ,,prljava kampanja“, a takve kampanje vode  oni vijećnici koji nemaju iza sebe dovoljno konkretnih vlastitih rezultata.

Tako je i dana 23.04.2024. godine Gradski vijećnik stranke SDA Mirza Mujagić, objavio video klip na društvenim mrežama, u kojem proziva Gradske vlasti da su nedavno  asfaltirale put u Krušicima, u selu Poljice ispod igrališta, samo zato što u tom naselju ima vikendicu Predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac, gospodin Suad Salibašić.  Obzirom da je ovakva vijest direktan napad na gradske vlasti, obavještavamo naše građane da je navedeni put asfaltiran u dvije faze.

Prva faza toga puta, odnosno jedan njegov dio je asfaltiran tokom prvog mandata Gradonačelnika, a drugi dio ovoga puta je asfaltiran 2022. godine po zahtjevu MZ Poljice Donje, koje inače većinski pripada stranci SDA. Da ta Mjesna zajednica većinski pripada stranci PDA ili partnerskoj stranci SD BiH,  možda bi bilo elemenata da se prozivka Mirze Mujagića smatra osnovanom.

MZ Poljice Donje je uredno, kao i sve druge mjesne zajednice, dostavila Plan i program rada Vijeća MZ Poljice Donje za 2022. godinu, a zahtjevom je tražila, između ostaloga, da se asfaltira i javni put u naselju Krušici jer je isti bio usljed kiša oštećen na način da se bilo pojavilo klizište koje je ugrožavalo kuće mještana. Shodno tome, a prema ugovoru broj: 06-11-2714/22 od 17.06.2022. godine asfaltiran je put k.č. 426 i k.č. 387/7, dok su k.č. 389/4, k.č. 392/2, k.č. 394/4 i k.č.407/2 asfaltirane ili uređene u privatnoj režiji.

Grad Lukavac je u Poljicu asfaltirao i druge dionice javnih puteva,  shodno planu prioriteta dostavljenog od strane Vijeća mjesne zajednice.

Obzirom da gradski vijećnik svojim video uradkom očigledno spinuje javnost s ciljem pokušaja diskreditovanja ličnosti i djela predsjedavajućeg gradskog vijeća, grad Lukavac je odlučio da građanima na ovaj način napiše istinu, odnosno demantuje navode vijećnika Mirze Mujagića.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Shodno tome” ti ga sad delicu prerovi i ispadni frajer.
Ovako si obična hinjara i samo ces objaviti tender da mu i trotoar uradis s obje strane zajedno sa pjesackim prelazimo. P.s. Rasvjetu ne zaboravi.

Pa nismo mi ovce, da blejimo na ovim demantima nacelnika….
Omerovic Nermin zv pekar, predsjednik mz donje poljice i dupeuvlakac nacelnika i suada poslao zahtjev da se to asfaltira!!! Dakle, tal!
Ti meni ja tebi, i od tolikog sela, bas prema vikendici suada salibasica.
A svatovac onda dobije 16 hiljada, koje je nermin potrosio. Serem vam se u demant.