fbpx

Debasish Ganguly: “15.novembar ne može i ne smije biti rok za zaustavljanje rada fabrika u GIKIL-u”

2 min. za čitanje

Nakon informacije koja je objavljena u medijima da će Federalna uprava za inspekcijske poslove, imajući u vidu rokove koji su postavljeni ranijim dokumentima, posjetiti GIKIL, poziv federalnim inspektorima kao i svim drugim stranama upućuen je i iz Global Ispat Koksne Industrije d.o.o Lukavac (GIKIL).

Već je završeno 14 projekata, dok je zahtjevnijim projektima potrebno više vremena i u tom dijelu očekujemo razumijevanje. Snažno i odlučno marširamo naprijed, radovi su vidljivi na terenu, o svakom napretku informišemo kantonalne i federalne vlasti i institucije, zbog čega imamo i svakodnevne sastanke sa svim stranama, poručuje generalni direktor GIKIL-a, Debasish Ganguly, te dodaje da je GIKIL vrlo kompleksna industrija u kojoj, nakon što je obezbijeđeno stabilno poslovanje, zaštita okoliša predstavlja prioritet za ovu i godine koje su pred nama, ukoliko odlučujući organi to dozvole.

Zbog svega navedenog, GIKIL se raduje najavljenoj posjeti i također upućuje javni poziv za posjetu i Federalnoj inspekciji i Ministarstvu okoliša i drugima kako bi se stvorila šansa ne samo za opstanak, nego rast i razvoj GIKIL-a, s ciljem doprinosa cjelokupnom ekonomskom i ekološkom napretku i Tuzlanskog kantona, i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Podsjećamo i da je kompanija GIKIL 2. oktobra Federalnom ministarstvu okoliša i turizma  predala novi zahtjev za izdavanje okolinske dozvole. Protekle sedmice u Sarajevu je održan sastanak i sa predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save, kako bi se usaglasile aktivnosti i smjernice koje prethode zahtjevu za ishodovanje i novog vodnog akta.

Na te procedure i rokove ne možemo uticati. Možemo uticati samo na ono što su naše obaveze i to radimo bez pauze. 15.novembar ne može i ne smije biti rok za zaustavljanje rada fabrika u GIKIL-u, nego datum za novu budućnost, te molimo sve da nam pomognu da nađemo rješenje koje neće ugroziti niti jedno radno mjesto u ovoj zemlji, već naprotiv stvoriti nova. Zatvaranje naših fabrika bilo bi pogubno i ostavilo bi trajne posljedice na ekonomiju zemlje” poručuje Ganguly.

 

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To vam dovoljno govori o kakvom se go*** radi, čovjek misli da se na njega ne mogu primjenjivati zakoni BiH i tako se ponaša. Sramota me odakle sam, u ovoj državi su stranci (indijski ci****) vredniji od naših državljana. Aferim Bosno i Hercegovina, puna kuća Vam bila ovakvih ci**** dok mi Bosanci moramo trbuhom za kruhom u EU!¨

Gasi go***, sta će nam ubica, bolje 1000 nezaposlenih nego 100 000 oboljelih od raka…..
Gasi GIKIL i vrati te zivot lukavcanima nazad……

vratite se piše zajedno, kad već imaš volju da komentarišeš, nauči pravopis

Do kada vise ovo tolerisat , treba pozatvarat ovu ciganiju iz Indije sto su duzni svima redom a GIKIL sravnit sa zemljom kad vec nije sposoban da radi kako treba, da se jednom zavrsi prica za sva vremena .

Sto jest jest nisu ljudi imali kad do sad da se bave zastitom okolisa , valjalo je iskoristit sve sto se moglo i sad to poluraspadnuto smece koje su isisali ce kao renovirat i nesto ulozit ,sve se bojim. Nego mislim da ce jedva docekat da ih zatvore da sve isjeku u staro zeljezo i rasprodaju , a radnike ce ostavit ˝drzavi˝da se ˝ pobrine˝ za njih .

GO HOME GANGULY

EVo i ciGanguli kaže 15 novembar je dan za “Bolju Budućnost” hehehe ebo li te radončić isto krimos sve Vas treba zatvorit

Poravnati i graditi New Lukavac City. Sto da ne

***

Zatvoriti GIKI(L ili iseliti Lukavac nema druge jer ovaj u saradnji sa kupljenim sdp-ovcima potrovaše sve živo. Da je htjeo uložio bi prije treba se Lukavac dignuti i protiv njega i protiv radnika štrajkovali su kadim plata kasni dan što nisu kad tolike godine nije ulagao ništa već nas trovao dok su oni zajedno profitirali

Jebo vas debashis … lukavac je grad u industrijskoj zoni koji nikad nije bio vise zagadjen …daa… al nije nikada ni manje ? zabije vam On zabijem vam i Ja… zatvorimo sve i bavimo se kriminalom ili stocarstvom ??