fbpx

Danas iz Lukavca organizovan polazak za Saudijsku Arabiju

1 min. za čitanje
Muslim pilgrims circle the Kaaba as pray inside and outside the Grand mosque in Mecca, Saudi Arabia, Monday, Oct. 22, 2012. The annual Islamic pilgrimage draws three million visitors each year, making it the largest yearly gathering of people in the world. (AP Photo/Hassan Ammar)

Njihovom odlasku prethodile su aktivnosti koje je upriličio Medžlis IZ Puračić. U džamiji u Lukavcu Proučena je zajednička ikrar dova uz prigodan mevludski program i obraćanje glavnog imama Zijada ef.Vehabovića. Dan prije polaska u prostorijama Medžlisa za njih je organizovan i svečani prijem.

1.411 vjernik iz BiH tokom tri dana, u pratnji 35 vodiča, 10 ljekara i četiri medicinska tehničara, putuje organizovano sa Sarajevskog aerodroma. Zbog sigurnosnih razloga ove godine nema organizovanog odlaska autobusima. Cijena hadža ove godine iznosila je 7.490 KM.

Za hadžije iz BiH osigurani su smještaj i i autobusi za prijevoz iz Meke u Medinu i do Džide, te dodatni prijevoz do Arefata i Mine, kao i povratak u hotelu nakon što se obave svi vjerski obredi.

Povratak hadžija je predviđen u periodu od 28. do 1. oktobra 2015. godine.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sretan put nasm sugradanima i da ih prati sreca i zdravlje , i da nam se vrate zivi i zdravi.