fbpx

Da li Krizni štab Općine Lukavac radi u interesu građana?

2 min. za čitanje

Na zvaničnoj web stranici JP RAD d.o.o. Lukavac objavljen je dopis u kojem žele informisati građane da je direktor Nehrudin Osmić za člana Općinskog štaba civilne zaštite Lukavac izabran 2017. godine, ali da do danas nije pozvan niti na jedan redovan ili vanredan sastanak Kriznog štaba.

Kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite bili ste dužni da me po službenoj dužnosti pozivate na sastanke Štaba, kako Vi, tako i načelnik Općinskog štaba, navedeno je u dopisu.

Također, direktor Osmić je upozorio da se nepoštivanjem Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća FBiH i TK građani dovode u opasnost.

Napominjemo da je 26. februara 2020. godine formiran Krizni štab u sastavu: Prim. dr. Almedina Memić, spec. epidemiologom, predstavnici JZU Dom zdravlja Lukavac, Općina Lukavac, Crveni križ Lukavac, JU RTV Lukavac, JP Veterinarska stanica Lukavac, PU Lukavac i Zdravstveni savjet Općine Lukavac.

Postavlja se pitanje zbog čega direktor JP RAD nije u navedenom sastavu, a direktorica Centra za socijalni rad je pozvana tek na 6.sjednicu Kriznog štaba, obzirom na značaj ovih institucija u vanrednim okolnostima.

Iz JP RAD d.o.o. Lukavac obavještavaju građane da su sve službe preduzeća na terenu i stoje na raspolaganju 24 sata svim građanima općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jakih Muda-Sve su to sad novi KORONA-PROFITERI.

Satralo vas sve uhljupi jedni

Eto nek ti Bili radi u interesu gradana

Cimpanza bi bolje obavljala duznosti u ovoj firmi, sta se ti javljas.

Et samo im još eminentni dr.nehro treba,bez njega ništa