fbpx

Čestitka premijera Halilagića povodom godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

2 min. za čitanje

Povodom obilježavanja godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić svim pripadnicima Oružanih snaga BiH upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Uvaženi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, svima vama u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam Dan oružanih snaga BiH. Kao jedan od simbola državnosti Bosne i Hercegovine, garant njene sigurnosti i blizak partner NATO saveza, koji, kroz program Partnerstvo za mir, daje svoj doprinos misiji NATO ujedno ste i jedan od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine u svijetu.

Ispunjavajući sve obaveze koje su pred vas, ali i sve nas, postavljene u procesu reforme odbrane i približavanja punopravnom članstvu u NATO-u potvrdili ste da su Oružane snage BiH već sada respektabilna snaga i važan faktor sigurnosti ne samo BiH nego i cijelog regiona.

S tim u vezi stalno napredovanje i usavršavanje oružanih snaga naš je zajednički cilj i na tom putu svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u narednom periodu želim mnogo uspjeha.

Ovu priliku želim iskoristiti i da se zahvalim pripadnicima Oružanih snaga BiH koji u izvanrednim situacijama i situacijama elementarnih nepogoda svojim nesebičnim angažovanjem redovno učestvuju u akcijama spašavanja života i imovine naših građana. Takvim djelovanjem pokazujete da ste pouzdan oslonac i prijatelj na kojeg možemo računati onda kad nam je to najpotrebnije.“

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments