fbpx

Bez maramica vas neće pregledati stomatolog u Domu zdravlja Lukavac

2 min. za čitanje

Dom zdravlja Lukavac često je tema na mnogim portalima zbog uslova i načina rada pojedinih odijela. Mnoga rukovodstva u Domu zdravlja jedino što su radila su zapošljavala zaslužne kadrove stranaka na vlasti, a najmanje su radila za korist građana i objekta koji su uspjeli uništiti i renovirati jedino ako se javi neko da to uradi – donacijom. Treba li spomenuti koliko je toaleta u funkciji i koliko ih je i u kakvim uslovima dostupno korisnicima? To se nadamo da ćete vi u komentarima.

Danas i pored toga što izdvajate ne tako mala novčana sredstva za zdravstvenu zaštitu i osiguranje, vrlo često nakon pregleda morate posjetiti obližnju apoteku i kupite injekcije i lijekove. To se zna dešavati i kada je hitan slučaj u pitanju. Ukoliko su vam potrebne fizikalne vježbe, uslov je da posjedujete papirne maramice, gel za masažu i šta sve ne, a odnedavno uslov za uslugu imate i na pregledu kod stomatologa.

U 2024. godini uslov da vas pregleda stomatolog u Domu zdravlja Lukavac je posjedovanje maramica i to je istaknuto na više mjesta.

Iako plaćamo zdravstveno osiguranje, a uslovi u kojima se liječimo su katastrofalni, Domovi zdravlja nam žele nametnuti i nove uslove. Da bi vas pregledao zubar u Lukavcu morate imati obične papirne maramice, inače vas neće primiti. Sramota. Zasigurno više neću dolaziti ovamo, ali neću ni da šutim. Sve dok budemo šutjeli, postavljati će nam nove uslove. Ionako je svako malo nestašica injekcija i infuzija, pa kad vam doktor propiše, prvo sve morate kupiti. Zavoje i gaze isto tako. Sada su pretjerali i sa maramicama. – Izjavila je naša čitateljka.

Od Uprave Doma zdravlja ćemo zatražiti komentar na članak i postaviti direktno pitanje – do kada će pacijenti imati ovakve uslove i biti primorani da kupuju zavoje, maramice, infuzije, injekcije.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čuj to

Moze i stara dukserica.

Moze i od rukav 🙃

Prvo obraz,pa onda ostalo…
Prvo ko god da je ovo slikao,zna se da je na odjelu gdje dolaze djeca(svih uzrasta)…a znamo koliko su djeca zaboravna,ali su tu roditelji,valjda…
Drugo osnovne stvari valjda trebaju biti pri ruci,a pogotovu kada idete u Dom zdravlja…
Trece u svijetu se ponese i bocica sa vodom kada se ide stomatologu.
I da li vam privatno to dijele maramice besplatno na samom ulasku???!

Svaka cast uposlenicima koji u takvom radnom okruzenju rade…ne zaboravite dokle se god se ne nadjete u odredjenoj sitvaciji ne znate kako onome koji je u toj sitvaciji.
No hator

Ne zaboravite možda da su i radnici krivi za stanje,ni velike firme ne pripadaju samo zbog vlasnika već i radnika koji kad vide situaciju nose sve sto mogu da ponesu,tako je bilo i sa sodom cementarom koksarom itd. A dom je pak državna institucija obzirom na državu kako funkcionira tako funkcionira i dom zdravlja,sve je na rodbinskoj osnovi…veliki pozdrav no hator

Naravno,lanac kada krene tesko ga je prekinuti….ali bjezimo od teme,a to je zasto je u stvari postavljen ovaj natpis.Molim vas,samo realno sagledajte stvari kakve jesu..da se ne ponavljam.
A sto se tice zaposljavanja,pa danas svako ko hoce svoje dijete da zaposli,mora ici takvim putem…ne odobravam,ali kako postici nesto u zovotu?Posteno ali sasvim posteno na zalost ne moze.
Ovdje je receno sasvim nesto drugo,a ne o zaposljavanju i ne o potkradanju drzavnih institucija.
No hator.