fbpx

VEČE POEZIJE/Književno druženje sa piscem Stefanom Simićem

2 min. za čitanje

Povodom Dana zaljubljenih, JU Centar za kulturu Lukavac svim građanima poklanja VEČE POEZIJE/Književno druženje sa piscem Stefanom Simićem.

Veče poezije će biti održano u novootvorenoj Multimedijalnoj sali Centra za kulturu, 14. 02. 2022. godine (ponedjeljak), s početkom u 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

„Biće nezaboravno, u duhu svega onoga što danas nedostaje
Prepuno iskrenosti, dubine, radosti, smisla
U želji da stvorimo nove mostove
I da probudimo jedni u drugima
Sve ono najvrednije za šta živimo
Pre svega ljubav

A zatim ljudskost, lepotu, i još mnogo, mnogo šta.“, izjavio je Stefan u povodu dolaska u Lukavac.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu (Srbija). Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje).

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u zemljama ex-yu, a poznat je i po nekoliko zanimljivih tekstova o Bosni, koji su izazvali pozitivne reakcije u javnosti naše zemlje.

Imao je nastupe u gotovo svim većim gradovima SFRJ-u, imao je književne večeri u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Podgorici, Banja Luci, Sarajevu, Skopju, Novom Sadu.

„Sretni smo da u ovom pandemijskom vremenu možemo ispred našeg Centra podariti ljudima toplinu ljubavi i blagu reminiscenciju na sve ljepote društveno-kulturnog života, kojeg prije pandemije živjesmo. Nadamo se da ćemo ovim događajem nagovijestiti ljepša vremena koja nam tek dolaze, te da će Veče poezije na Dan zaljubljenih biti početak mnogobrojih sadržaja, koje će naša ustanova pripremiti za svoje građane. Još veći razlog našoj sreći je što publici poklanjamo novu, tek renoviranu Multimedijalnu salu, gdje će, pored Večeri poezije svakodnevno moći da uživaju u različitim kulturno-edukativnim sadržajima, kao što su izložbe, radionice, škole za muziku, glumu, slikarstvo ili multimedijalne projekte“, izjavio je Neven Tunjić, direktor Centra za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments