fbpx

U Lukavcu održano književno veče Društva pisaca TK

1 min. za čitanje

U cilju popularizacije književnosti  i čitanja kao i skretanja pažnje na knjige i njihov značaj kako u obrazovanju tako i u svakodnevnom životu Javna biblioteka u Lukavcu je u proteklom periodu organizirila veliki broj manifestacija.

U petak 11. novembra u prostorijima ove ustanove održano je i književno veče Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Na samom početku okupljenima se obratila direktorica JU Javne biblioteke Lukavac Nihada Fajić.

Ovim povodom pristuni su mogli da uživaju u odabranim odlomcima koje su za njih čitali književnici Društva pisaca TK. Svoje riječi sa pristunima su podijelili: Mevlida IIjazagić, Zejćir Hasić, Nura Đukanović, Ramiz Salihović, Zlatko Dukić i Šime Ešić.

Nakon družnja sa knjigom JU Javna biblioteka Lukavac odala je posebno priznanje najvjernijim čitaocima u tri kategorije. Priznanja i prigodni pokloni pripali su: Amri Gazetić kategorija osnovne škole, Amra Hanić je proglašena najčitaocem u kategoriji srednjoškolca, a nagrada za najčitaoca u kategoriji studenti i odrasli pripala je Irmi Mujić.

Manifestacija oktobar-mjesec knjige traje do 15. novembra. Ukoliko imate knjigu koju ste pročitali, a ne znate šta će te s njom možete je darovati lukavačkoj biblioteci i na taj način postati i sami promotor čitanja i čuvanja knjige od zaborava.

 

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments