fbpx

Stiže urnebesna komedija „Ko je lud?“ koja puni dvorane širom regiona

1 min. za čitanje

Na kamernoj sceni Cabaret cluba Centra za kulturu Lukavac u subotu, 24. februara u 20:00 sati očekuje nas komedija „Ko je lud?“ koja se na nevjerovatno duhovit način, kroz niz komičnih situacija, poigrava sa našom svakodnevnicom.

Predstava je posebno interesantna jer je humor prilagođen svim uzrastima, te u urnebesnim gegovima mogu uživati svi, od djece do najstarije publike.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži uvjerenje da je normalan a birokracija ga zdušno onemogućava u tome. “Ganjajući papire” on poludi. Način na koji psiholog ispituje pacijenta pokušavajući da utvrdi dali je „normalan“ dovodi do toga da se publika pita ko je lud i ko zapravo kome treba dati uvjerenje.

Likove utjelovljuju odlični Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić, koje smo gledali u jednom od najgledanijih bh filmova „Amanet“. Režiju potpisuje Mirza Begović a dramatizaciju i adaptaciju Nedžma Čizmo.

Ulaznice po cijeni od 10 KM u prodaji su u Službi za administraciju i marketing svakog radnog dana od 07:00 do 15:30 sati, a vikendom u Biletarnici Centra za kulturu Lukavac.

Zbog kapaciteta Cabaret cluba broj mjesta je ograničen, stoga požurite po svoje ulaznice i uživajte u noći smijeha u Centru za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

humoristički dotjerana – neosporno –
nego je jadno da nam se sva kultura svela na muziku i humor.

makar zavirite u kulture drugih naroda da se uvjerite koliko je moral naglašen !