fbpx

Sara Vojičić večeras prvi put na lukavačkoj sceni

2 min. za čitanje

Sara Vojičić, kćerka legendarnog rock pjevača Mladena Vojičića Tife, ove jeseni po prvi put će nastupiti u našem gradu.

Mlada bh umjetnica bit će posebna gošća na koncertu Dade Topića, kao i na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja rođendana Grada Lukavac.

- Marketing -

Centar za kulturu Lukavac kroz brojne sadržaje konstantno promoviše mlade bh talente, poput Sare Vojičić, koja od malena njeguje interes za muziku, ples, glumu i pisanje. Sa samo 8 godina napisala je pjesmu „Nada“ posvećenu djeci oboljeloj od raka. Svoj talenat za sviranje i pjevanje usavršavala je kod renomirane violinistice Violete Smailović – Huart, sopranistice Melise Hajrulahović i meksičke pjevačice Marcele Bovio.

Tokom godina uspjesi su se nizali ulogom u mjuziklu „Annie“, potom solistice u mjuziklu „Kosa“, učešćem u turneji „Indexi i prijatelji“, uspješnom saradnjom sa MESS-om, kao i kabaretskom projektu „Ženske priče“.

Sara Vojičić, inače i studentica komunikologije, bila je dio tima koji je kreirao prvi igrano-animirani „Mjuzikl za novi svijet“, koji je za cilj imao skrenuti pažnju na aktuelne probleme u cijelom svijetu poput pandemije, depresije, socijalne skrbi i migracija.

Frontmenica je, violinistica i jedna od tekstopisaca symphonic/progressive metal benda „Dolia“ s kojim aktivno radi na albumu prvijencu koji bi trebao biti završen naredne godine, a ujedno aktivno radi i na solo materijalu.

Svečana akademija u povodu Dana Grada Lukavac zakazana je za 18. septembar u 11:00 sati, dok se koncert Dade Topića održava isti dan sa početkom u 20:00 sati.

Svi sadržaji otvoreni su za sve sugrađane pod pokroviteljstvom Grada Lukavca i Turističke zajednice Grada Lukavac, i uz medijsku podršku Radio-televizije Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments