fbpx

Publika uživala uz flamenko izvedbe Mirze Redžepagića

1 min. za čitanje

Spoj flamenka, džeza i orijenta u sjajnoj izvedbi Mirze Redžepagića i muzičara sa Berklee College of Music

Regionalna turneja gitariste i kompozitora Mirze Redžepagića, uz Zagreb,  Sarajevo, Mostar i brojne druge gradove, na radost ljubitelja flamenka, obuhvatila je i naš grad, gdje je sinoć sviran potpuno drugačiji, energičan, vrhunski koncert kojim je promovisan novi album Cycles.

Publika, pristigla iz nekoliko okolnih gradova, u ambijentu Cabaret Cluba lukavačkog kulturnog centra, uživala je u kompozicijama koje spajaju flamenko, džez i orijentalnu muziku. Veliki interes i oduševljenje izazvali su nastupi nesvakidašnjih muzičara sa Berklee College of Music, kompozitora i gitariste Imam Hamdanija iz SAD-a, pijanistkinje Maite Areggi Dìaz iz Madrida, a posebno energična izvedba bubnjarke Eve Català Sánchez iz Valencije.

Redžepagić je svestrani bh muzičar, čiji je izvođački stil duboko ukorijenjen u ekspresivnoj tradiciji flamenco gitare ali i balkanskoj muzici. Magistrirao je savremeno izvođenje i produkciju na Berklee College of Music. gdje je uspostavio snažne veze s umjetnicima iz više od 60 zemalja svijeta, među kojima je i ekipa u čijoj svirci je publika u Lukavcu uživala po prvi put.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments