fbpx

Predstavljamo: Mladi DJ iz Lukavca – DJ Emir H.

1 min. za čitanje

264417_10200843527643840_1024895285_n

Emir Hodžić (DJ Emir H.) rođen 1986. Godine u Tuzli. Svoju elektronsku karijeru oficijalno počeo sa 23 godine, ali prvi dodir sa elektronskom muzikom imao je sa samo 17 godina, kada su se samo mogli priuštiti virtualni programi. Još uvijek nije izdao niti jednu svoju traku, ali se kolegom Edisom Mehmedovićem (DJ Eduy) trenutno radi na albumu koji bi trebao izaći do kraja ove godine, piše klick-ba.com.

Njegovi setovi nikako ne mogu proći nezapaženo. Na posljednjem partiju sa Tomcraftom imao je hvale vrijedan nastup.

Odradio sam jedan od najboljih setova ikada, što se i primjetilo po raji koja je bila na pomenutom partiju. Bio sam iznenađen sutradan kada sam dobio mnogobrojne poruke, tj čestitke na svom fun page-u – rekao je u razgovoru sa nama.

_MG_1912

Svirao sam i na prethodna dva partija u Robinzonu, sa Kaiserdisco-m i Yolandom Bee Cool.Pored ovih headlainer-a svirao sam sa Gramophonedzie,Jean Marrie Kone,Chris Lawyer, Petar Dundov,Marko Nastić,Alen Milivojević… Većinom sviram old school house, ali ponekad idem na Tech-house i Techno.

Po onome što smo i sami mogli čuti, neospormo je da je pred ovim mladim DJ-ejem blistava karijera. Emire, uz tebe smo …

(SodaLIVE.ba/klick-ba.com)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Većinom sviram old school house” – brate slušao sam te nekoliko puta, al’ ono što ti sviraš je daleko od old school house-a. Druga stvar, na robinzon party-u je bilo dosta komerca u tvom setu zato je to raja dobro prihvatila, jer naravno to prolazi kod nas i najviše se sluša. Moj savjet (prijateljski) ti je da se ugledaš na svog kolegu Eduy-a, a i ostale (John Doe, Cycle Six), momci imaju orginalnije/ozbiljnije setove od tebe.

LP

@stormtrooper
Od ugleda nema nista, mali radi kako on hoce ima svoju furku, samo neka nastavi onako kako radi… Nije mala stvar ostaviti dobar dojam pred 5000 ljudi, a ni jednog loseg komentara dobit.. Vrlo dobro znas sta znaci DJ (Disco Jockey)i da svaki DJ ne treba sebi ugoditi nego da ugodi raji koja ga slusa, tako se popularnost razvija… Bitno je da momak nema losu energiju, sluso sam ga i ja par puta i pratim njihove svirke, on mi uvijek odradi najbolji set… Kada bude u Robinzonu party sa headlainerom Techna il Progressive House-a onda ce momak da svira ono sto se bude zahtjevalo… Ja mu zelim svu srecu i neka nastavi ovim putem, a nase je da ga slusamo… Meni je bolje sviro od Cyclea jer on je ubio furku starih partijanera, jer ovo nisu 2000 kada su se efekti koristili u svrhu dizanja raje, jer iskreno on pretjeruje sa tim a i muzika mu je tvrda…

@Noone

Nemam ja ništa protiv Emira, ali jednostavno nisam ljubitelj komercijalnog zvuka. Da pojasnim, komerc u elektronskoj muzici mi isto dodje kao folk kod nas, možda zvuči malo apsurdno za poredit al razumjet ćeš ako već nisi do sad. Tačnije, antipatično, ‘plastično’ i neozbiljno mi zvuči, al opet svako ima svoj ukus …

Druga stvar, kažeš da ugodi raji koja ga sluša, ko ga bolan sluša? pa sve crno mrtvilo (čast izuzecima iz prvih redova), to samo bleji i hoda okolo, jer naravno većina njih nije tu zbog muzike (nažalost).

Treća stvar, lahko je ostavit dobar dojam pred 80% FOLKERA koji apsolutno ne slušaju elek. muziku (čuli su nekih desetak komerc trakica, znaju 5-6 dj-eva i furaju da su neki fanovi elek. muzike, a zapravo lažu sami sebe). Treba ostavit dobar dojam pred istinskim ljubiteljima, a ne pred glumcima. To ti moj druže već teže ide, a i nemoguće je to u ovom gradu jer takvi se na prste mogu izbrojati…

Primjer ti dajem, ‘svrati’ malo na fb profile od ove naše raje koja je bila prisutna na partijima (oni koji su se HILJADUgrafisali) pa ćeš da vidiš kakva se muzika sluša i šta se sharuje okolo … fola partijaneri/fanovi elek. mjuze, a ovamo folk dželati po profilima. Iskreno da ti kažem, sit sam takvih fejk likova!

btw. što se tiče cycle six-a, čovjek ima takav stil (svira tvrdje inače) i tu svoju neku furku s efektima. Možda nekad pretjera, al’ svoj posao radi itekako profesionalno, a iskustvo tu ne manjka.

Pozz

Ima li jedan clanak sto izadje na SodaLive da neko nekome ne zavidi..ovo je katastrofa

@stormtooper

A ti to “neki” elektricar (elektronac). Vidis da si izgorio ‘ko elektroda. Losa roba bila veceras i dosao nama ovdje prosimat lafinu.

Za ljubitelje house music-a

http://www.dancetripping.tv/

@ZekZek

Ni jedno od toga, već istinski ljubitelj elektronske muzike. De mi reci samo gdje ti vidiš da ja prosiPaM lafinu?, samo govorim onako kako jest. Na kraju krajeva, sve se da vidjet’ drug moj, ne možeš ništa sakrit’.

Druga stvar, apsolutno me ne zanima ta ‘roba’ kako navodiš u svom komentaru, nit se bavim tim ‘poslovima’. MUZIKA lafe mi je na 1. mjestu, i ja isključivo radi toga sam na partijima, što VEĆINA VAS NIJE! (čast izuzecima, kojih je veoma malo).

Sve u svemu nema potrebe da ja i ti ulazimo u daljnju diskusiju.

btw. jedna za tvoju dušu; http://www.youtube.com/watch?v=OgBA7mUS3V0 … UŽIVAJ!

Sta vi SVIRATE?To zovete svirkom….? Ne znate sta je Kvintni krug,ni akord,a vi nesto svirate….ej Boze gdje ovo ide…dokle?