fbpx

Počela prodaja ulaznica za predstavu „Bilo jednom jedno jaje“

2 min. za čitanje

Pred mlađom i starijom rajom u Lukavcu je prilika da provedu zajedničko kvalitetno vrijeme u zabavi i edukaciji kroz Festival pozorišta za djecu Lukavac 2023.

U ponedjeljak, 4. decembra u 18:00 sati u Centru za kulturu Lukavac publiku očekuje predstava  “Bilo jednom jedno jaje”.

Ulaznice po cijeni od 5 KM u prodaji su u Službi za administraciju i marketing svaki radni dan od 07:00 do 15:30 sati , a vikendom u Biletarnici Centra od 07:00 do 21:00 sat.

Predstavu „Bilo jednom jedno jaje“ Pozorište lutaka u Mostaru radilo je prema tekstu slovenačke književnice Saše Eržen, a u režiji Silvana Omerzua, koji je takođe kreator lutaka i scenografije.

Ova predstava, namijenjena je najmlađoj pozorišnoj publici.

U njoj se oživljavaju likovi Lisice, Vuka, Zeca i Medvjeda, koji imaju ljudske karakteristike koje im se pripisuju u basnama. Usred šume Zec pronalazi jedno jaje i sve šumske životinje se pitaju odakle ono dolazi, čije je i šta da rade s njim. Djeca kroz ovu predstavu uče o svim osobinama ličnosti, poput plahovitosti, hrabrosti, lukavstva, snage i, prije svega, radoznalosti.

Predstava „Bilo jednom jedno jaje“ izvodi se na minimalističkoj sceni sa drvenim lutkama. To je jednostavnija verzija tradicionalnih japanskih bunraku lutaka.

Originalnu muziku za predstavu napravio je Vasko Atanasovski, saksofonist i flautist, jedan od najkreativnijih i najsvestranijih slovenskih kompozitora i muzičara, poznat po svojim međužanrovskim saradnjama sa svjetski poznatim jazz, rock, klasičnim, tradicionalnim muzičarima i majstorskom pristupu svim stilovima muzike.

U predstavi igraju mladi članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka, Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy i Tarik Bajramović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments