fbpx

Otvorenje “Ljeta u Lukavcu” večeras: Jazz večer sa slovenačkim bendom Jazoo

1 min. za čitanje

Ovogodišnji program „Ljeta u Lukavcu“ bit će otvoren u Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac gdje će publika uživati u jazz noći sa ljubljanskim sastavom Jazoo, koji premijerno nastupa u našoj zemlji. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Riječ je o jazz, etno, fusion bendu iz Slovenije čiju osnovnu postavku čine Tomaž Pačnik (klavir, klavijature, harmonika), Katja Stare (sopran i alt flauta, tenor saksofon, vokal, udaraljke), Matjaž Mlakar (sopran i tenor saksofon, klarinet, elektronika), David Novak (bas gitara, elektronika) i Žiga Kožar (bubnjevi, udaraljke, darbuka).

- Marketing -

Muzika Jazoo-a je autorska, puna iznenađenja i uglavnom instrumentalna. Ono što karakteriše svirku Jazoo-a jeste to da bend ne postavlja nikakva ograničenja, već se jednostavno prepušta kreativnoj energiji i osjećaju slobode iz kojeg članovi crpe snagu i inspiraciju.

Stoga ne propustite biti dio otvorenja Ljeta u Lukavcu i premijernog nastupa umjetnika iz regiona u subotu, 10. augusta u 20:30h pod pokroviteljstvom Grada Lukavac.

Zbog kapaciteta Cabaret Cluba potrebno je izvršiti rezervaciju mjesta i to lično u Biletarnici Centra svakoga dana, na kontakt telefon 035/554-440 ili putem Facebook ili Instagram stranice Centra za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments