fbpx

Otvorena izložba slika i fotografija „Žubor zaboravljene ljepote“

2 min. za čitanje
Otvorena izložba Žubor zaboravljene ljepote

Uz brojno prisustvo eminentnih ličnosti iz javnog i društvenog života, radnika GIKIL-a i građana Lukavca otvoren je Art Gallery, galerijski prostor u Global Ispat Koksnoj industriji d.o.o. Lukavac. Prvi izlagači koji su svojom izložbom kumovali otvaranju ove galerije su renomirani umjetnici Goran Hrvić i Branislav Lukić Luka. Izložba koja nosi ime „Žubor zaboravljene ljepote“ će biti otvorena do sredine septembra. Izloženi umjetnički radovi Gorana Hrvića su predstavljeni kroz tehnike ulje na staklu i ulje na platnu, dok se Branislav Lukić Luka predstavio kroz umjetničku fotografiu i slike kombinovane tehnike.

Otvorena izložba Žubor zaboravljene ljepote

Izložbu je otvorio Faik Buševac, zamjenik generalnog direktora GIKIL-a, a Zijad Šehabović, dipl. ing. GIKIL-a je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja izložbe. Na promociji su govorili i profesor Mihad Sakić, književnik i kantautor Jasmin Mujanović Mag, kao i sami autori izložbe, Goran Hrvić i Branislav Lukić Luka. Promotor izložbe je bio Sanel Prelić, šef za korporativnu društvenu odgovornost i korporativne komunikacije GIKIL-a.

Otvorena izložba Žubor zaboravljene ljepote

Po razgovorima i dogovorima koji su održani nakon izložbe se može očekivati još plodonosnija saradnja umjetnika Gorana Hrvića i Branislava Lukića Luke i u drugim zajedničkim projektima koji ih očekuju u budućnosti.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast! Treba ovakvih događaja Lukavcu.