fbpx

Održana Napretkova likovna kolonija u Lukavcu

1 min. za čitanje

U petak, 22. maja kolonija je  uz prigodnu svečanost otvorena u crkvi sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, a otvorenom je proglasio župnik Andrija Župarić. „Ova kolonija je za nas Napretkovce od velikog značaja i jedna je od centralnih manifestacija kojom proširujemo granice međuljudskih odnosa i doprinosimo kulturnom životu općine Lukavac“, rečeno je ovom prilikom.

unnamed

U subotu, 23.maja tokom cijeloga dana  učesnici su slikali  u ugodnom ambijentu na lokaciji  Rekultivacija  Šićki Brod. Aktivni učesnici bili su: Marina Trogrlić, Maja Drobnik, Zehrina Karić, Jasmina Mujkanović, Tihomir Fischer, Željko Ašperger, Ismet Hodžić i Branislav Lukić. Od 11,00 sati umjetnicima  se pridružila i grupa djece uzrasta od 3 do 13 godina.  Za njih je akademska slikarica Mirjana Milošević upriličila prigodnu radionicu. Istoga dana održana  je i revijalna  biciklijada, a biciklisti su se nakon vožnje u poslijepodnevnim satima pridružiti slikarima.

unnamed (2)

U nedjelju, 24.maja slikanje je nastavljeno u dvorištu crkve u Lukavcu, gdje su učesnici i okončati proces stvaranja umjetničkih djela. U 16,00 sati na istoj lokaciji  upriličeni su izložba slika i svečano zatvaranje kolonije.

unnamed (1)

Ovo je druga međunarodna  likovna kolonija koju organizuje HKD „Napredak“ Lukavac. Prva je bila 2013.godine, a prošle godine održavanje je odgođeno zbog poplava koje su zadesile region.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments