fbpx

Održan treći sastanak Asocijacije KUD-a

1 min. za čitanje

Na sastanku je prisustvovalo devet od deset registrovanih društava, a težiste rada bilo je na pitanjima koja se odnose na bolju saradnju i i koordinaciju djelovanja KUD-ova na području lukavačke općine.

Na ovom sastanku između ostalog razgovarano je o pripremi kriterija i izradi rang liste KUD-ova za dodjelu sredstava za nabavku opreme za rad KUD-ova. Asocijacija je pripremila nacrt prijedloga prema Općini Lukavac koji sadrži i redoslijed KUD-ova za dodjelu sredstava za opremu, a koji obuhvaća sva društva. Predloženo je da u ovoj godini sredstva dobiju KUD „Rudar“ Lukavac i „27. juli“ iz Prokosovića. Također na sastanku je dogovoreno da se dinamika  dodjele  novčanih sredstava nastavi prema usaglašenoj listi dok ta sredstva ne dobiju sva društva.

Od ostalih tačaka dnevnog reda bilo je riječi i o organiziranju  zajedničkog kulturno-zabavnog programa u kome bi učestvovala sva društva sa područja općine Lukavac, te o pripremi kalendara aktivnosti za ovu godini.

Na ovom sastanku, od strane KUD-a „Dobošnica“ uručena je i prva zahvalnica za Asocijaciju KUD-a općine Lukavac. Naredni sastanak bit će održan 8.aprila u Domu kulture Lukavac a domaćini će biti Hrvatsko KUD „Napredak“ i Gradsko društvo „Lukavac”.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments