fbpx

Najava: Promocija knjige “SODA”, nostalgija i sjećanja na neka vremena…

2 min. za čitanje

Fantastično štivo iz pera magistrice psihologije Spomenke Govedarica Lolić donosi nam pregršt nostalgije i sjećanja na neka vremena u kojima je, na ulicama Lukavca, obroncima Doložaja ili u prostorima tadašnjih poznatih okupljališta mladih, bezbrižno odrastala.

„Sodu sam pisala abecednim redom: tu su svi ljudi, životinje, drveće, salvete i mačke, moj osobni retro. Sad je čitam kao najdraže štivo kao i svi izgubljeni lotosi jednom davno posađeni u Bare“, kaže autorica, ističući da je Lukavac u to vrijeme oko fabrike sode okupljao domaće i strane znalce, a djeca se, u šarenilu različitih kultura i ljepoti različitosti, bezbrižno igrala na ulici.

- Marketing -

Stoga nam je velika čast najaviti promociju ovog autografskog ostvarenja, knjige „Soda“ u kojoj će se mnogi Lukavčani i Lukavčanke prepoznati, neki po osjećaju a neki opet po imenu, prezimenu ili nadimku.

Ne propustite biti dio ovog nesvakidašnjeg događaja koji realizujemo u Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, u petak, 13. septembra sa početkom u 19 sati, kao poklon autorice voljenom gradu u vremenu kada taj isti Grad slavi svoj rođendan.

Za besprijekoran doživljaj knjige pobrinut će se ekipa sastavljena od renomiranih stručnjaka, na čelu sa prof. Azrom Arnaut, potom prof. Mihadom Sakićem, prof. Ismetom Džibrić i direktorom Mješovite srednje škole Lukavac, prof. Amirom Hodžićem.

U zabavnom dijelu programa, sa gitarom u ruci i predivnim zvucima usne harmonike, nastupit će naš Zdenko Grahovar i tom prilikom izvesti autorske kompozicije posvećene Sodi.

Poseban značaj i ljepota cijelog projekta leži u činjenici da će autorica Spomenka Govedarica Lolić, sva sredstva prikupljena od prodaje knjiga donirati upravo ustanovi u kojoj je provela svoje srednjoškolske dane – Mješovitoj srednjoj školi Lukavac, zbog čega ovakve projekte treba podržati svim srcem.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments