fbpx

Mostar Sevdah Reunion u bajkovitom okruženju gradske vile Solvay u Lukavcu

1 min. za čitanje

Početak ovogodišnjeg festivala „Ljeto u Lukavcu 2023.“ obilježit će zvuci sevdaha u prirodnom okruženju gradske vile Solvay, a brojnim hitovima publiku će obradovati Mostar Sevdah Reunion.

U organizaciji Centra za kulturu Lukavac a pod pokroviteljstvom Grada Lukavac i Turističke zajednice Grada Lukavac jedan od najpopularnijih sastava u našoj zemlji publici će dočarati savremenu viziju 400 godina stare muzičke tradicije na ovim prostorima,  koju svojim radom njeguju od 1999. godine.

Kroz gotovo 24 godine postojanja Mostar Sevdah Reunion imao je nastupe širom svijeta, od Velike Britanije, Holandije, Danske, Belgije, Portugala, Njemačke, Austrije, Španije, Italije, Francuske, Mađarske do Australije, Švedske, Norveške, Turske, Švicarske, Finske, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Preporuka publici iz Lukavca ali i okolnih gradova Tuzlanskog kantona i svima onima koji uživaju u spoju tradicije i modernog aranžmana da ne propuste ovaj koncertni spektakl Mostar Sevdah Reuniona u dvorištu gradske vile Solvay 04. augusta od 21:00 sat. Ulaz je besplatan pa je za očekivati da mnogi iskoriste ovu jedinstvenu priliku i uživaju u sevdahu i prirodnom ambijentu gradskog bisera, nacionalnog spomenika vile Solvay.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments