fbpx

LAKA za SodaLIVE: “Dođite da pjevamo koliko nas grlo nosi”

4 min. za čitanje

U vremenu kada je ljudima teško izmamiti osmijeh na lica, menadžment Centra za kulturu Lukavac, u saradnji sa gradskom upravom, odlučio je sugrađanima omogućiti večer punu zabave, pjesme i dobrog raspoloženja. Naime, regionalnu manifestaciju „Ljeto u Lukavcu 2022“ 13. augusta u 21 sat, otvorit će harizmatični Elvir Laković Laka, koji publiku nikada ne ostavlja ravnodušnom. Povod je to za razgovor sa ovim svestranim, pronicljivim kantautorom čije šaljive, životne pjesme pjevaju i stariji i mlađi.

SodaLIVE.ba: Laka je mogao biti fudbaler, strojarski tehničar, inžinjer zaštite na radu, glumac i šta sve ne. Ali Laka je izabrao da bude Pjevač. Da li je to zanimanje ili misija?

LAKA: Kad sam imao 7 godina tata me je upiso u muzičku školu i od tada sviram gitaru i zamišljam da jednog dana budem pjevač na velikoj sceni. Tek kasnije sam otkrio da imam talent za izmišljanje pjesama i od tada sve počinje. Ovo je moje zanimanje i misija. Kad čovjek radi ono što voli cijelim svojim bićem može sa sigurnošću reći: “Kako je život lijep”.

SodaLIVE.ba: Cijela porodica je muzikalna ali Laka ipak najmuzikalniji?

LAKA: Pa ne znam da li sam ja najmuzikalniji ili da sam nešto posebniji nego drugi ljudi. Ali sam zato tvrdoglav i uporan da izmislim uvijek novu i drugačiju pjesmu od prethodne i da snimim uvijek novi spot koji će biti drugačiji od prethodnih. Bio sam čak i u slučajevima kada sam ostajao bez para, ali ni tada nisam posumnjo da ću se prestati baviti muzikom.

SodaLIVE.ba: Izvođači poput Konstrakte tek su sada došli do izražaja. Vi ste takve, i mnogo zanimljivije, performanse na sceni radili prije mnogo godina. Smatrate li da je tek sada došlo Vaše vrijeme?

LAKA: Naše je vrijeme uvijek, ali narodnjaci i turbo dobijaju više medijskog prostora. Mi moramo trajati i snimati što češće jer na ovim balkanskim prostorima ipak vlada narodna muzika. Kud ćes dalje kad ja i sestra pjevamo narodnjake u autu kad putujemo.

SodaLIVE.ba: Dolazite u Lukavac, nastupat ćete ispred prekrasne Vile Solvay sagrađene 1911. godine, u okviru manifestacije kroz koju se, u izvođačkom dijelu, povezuje region. Kakva su očekivanja i koliko su našoj državi zapravo potrebne ovakve priče i događaji?

LAKA: Ja sam za povezivanje sa cijelim svijetom. Mi sviramo svuda po našem regionu i uvijek srećemo divne ljude i ne znam zašto imamo granice jer kad uđemo u EU opet ih neće biti. Ovo nam je treći put da gostujemo u Lukavcu i uvijek bude pravo dobro kod vas. Očekujemo da ćemo pljeskati i pjevati.

SodaLIVE.ba: Svaka Vaša pjesma je nadrealna, nazivi pjesama, kao i tekstovi, itekako prepoznati i prihvaćeni od strane publike. Nakon Eurosonga 2008. godine i osvojenog desetog mjesta, puta na MTV European music awards, dva albuma, hitova „ Malo sam se razočar'o“, „Pokušaj“ „Međed“, „Pubertet“, šta u narednom periodu očekivati od Lake i Lele?

LAKA: Snimili smo novi spot i pjesmu, a kontamo i uraditi album pa kom opanci kom obojci. Vidimo se u subotu 13-tog. Dođite da pjevamo koliko nas grlo nosi.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments