fbpx

KUD “Rudar” Lukavac održao donatorsko veče (FOTO)

1 min. za čitanje

Povodom 40 godina rada i postojanja, KUD “Rudar” Lukavac organiziralo je donatorsko svečano veče u Domu kulture u Lukavac Mjestu.

Bogatom cjelovečernjem programu prisustvovali su brojni gosti, prijatelji, simpatizeri, nekadašnji i sadašnji članovi društva, a bila je ovo ujedno i prilika za lijepo druženje, evociranje uspomena i ponovne susrete.

Ad image

U okviru obilježavanja 40. godišnjice društva odlučili smo da organizujemo ovo donatorsko svečano veče kako bi pomogli društvu sa svim onim aktivnostima koje smo panirali u toku ove godine .To je promocija knjige koja će biti u maju mjesecu, zatim nas u junu očekuje niz nastupa od bajramskog koncerta za građanstvo općine Lukavac, smotra lokalnih društava i internacionalna smotra, te godišnji koncert u septembru mjesecu. Što se tiče donatorske večeri, upriličili smo svečani program s muzikom uživo, te jedan historijski presjek za sve četiri decenije rada društva, kazala je Tamina Suljić, članica udruženja.

KUD “Rudar”, Lukavac osnovano je 1978. godine i danas se ubraja među najbolja i najuspješnija društva u okruženju, a trenutno broje 100 aktivnih članova. U narednom periodu, kako ističu, čekaju ih mnogi nastupi i gostovanja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments