fbpx

Kreativnost i originalnost: Kiparski kvartet Buzz’ Ayaz 4. oktobra u Cabaret Clubu

2 min. za čitanje

Na svom muzičkom putu kroz Veliku Britaniju, Kipar, Dansku, Norvešku, Poljsku, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sjajni kvartet sa Kipra Buzz’ Ayaz kao jednu od nezaobilaznih stanica bira i našu zemlju, naš grad i Centar za kulturu Lukavac, gdje 4. oktobra u 20 sati donosi istočnomediteranski zvuk kao odraz mozaika kultura i tradicije Kipra. 

Buzz’ Ayaz je potpuno novi projekat sa Antonisom Antoniouom na čelu, koji donosi živahnu istočnomediteransku psihodeliju. Antoniou, poznat po nagrađivanim bendovima kao što su Monsieur Doumani i Trio Tekke, odmah je ispunio svjetska očekivanja kroz sinergiju, zvuk i kvalitet novog sastava –  Buzz’ Ayaza. Četiri člana benda potiču iz podijeljenog glavnog grada Kipra, Nikozije, a njihov zvuk odražava i burnu političku stvarnost ostrva i grada podijeljenog između kulturoloških utjecaja Grčke i Turske koji su u jednakoj mjeri zastupljeni u muzici ovog kvarteta.

Ad image

Buzz’ Ayaz prvenstveno crpi jasnu inspiraciju iz psihodelije 70-ih, velikodušno začinjenu frontmenovim tradicionalnim instrumentom –  električnim tzourasom, provučenog kroz zujeću fuzz pedalu, te dinamikom neobičnih bubnjeva, bas klarinet rifovima, orguljama, sintisajzerima i anadolskim melodijskim frazama. Sav taj neobični zvuk će, po  prvi put, na scenu Cabaret Cluba, uz Antonisa Antoniou, donijeti i ostatak ekipe Buzz’ Ayaza koju čine Manos Stratis, Ulaş Öğüç i Will Scott.

Ulaznice po cijeni od 7 KM za ovu sjajnu svirku već su u prodaji u Biletarnici Centra svaki radni dan od 07 do 19 sati, a broj mjesta u Cabaret Clubu je ograničen.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments