fbpx

Komedija “Tri dana” večeras u Centru za kulturu Lukavac

1 min. za čitanje

Komedija „Tri dana“, rađena po tekstu Romana Sikore prepuna je komičnih elemenata i prava je dramska poslastica, s kakvom se ne susrećemo tako često, a kamerno igranje predstave će pružiti poseban doživljaj publici.

U predstavi koju režira Tanja Miletić – Oručević, igraju sjajni Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić.

Glavni lik i narator istovremeno, Gospodin B. je veliki poklonik kapitalizma. Toliko je gorljiv da, i kad izgubi sve, vlasništvo i bankarsku karijeru i završi kao beskućnik ispod mosta, drži drugim beskućnicima seminare o osnovnim stubovima kapitalizma.

Gospodin B. kroz sve svoje nedaće zadržava smiješnu i simpatičnu, u određenoj mjeri inspirirajuću dozu optimizma, kakvu može imati samo čovjek koji je nekada imao sve i osjetio lijepu stranu života.

Lik nam, već u uvodu, kaže da je mrtav, a u nastavku pratimo rekapitualaciju njegovog „uspješnog” života.

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu kupiti u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svakoga dana od 07:00 do 17:00 sati, ili u Biletarnici Centra prije početka predstave.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments