fbpx

Jazz sastav iz Beča “Dusha Connection“ dolaze u Lukavac

1 min. za čitanje

Jazz muziku začinjenu melodijama Balkana u junu nam donosi sastav iz Beča “Dusha Connection“

Međunarodni sastav „Dusha Connection“ ovog juna stiže u Lukavac, kao još jedno u nizu osvježenja i novo muzičko dešavanje u ovom gradu. Balkanski etno preveden na jazz jezik, zaštitni je znak ovog sastava koji nam stiže iz Beča a čine ga Esad Halilović (bubnjevi, kompozicija i aranžmani), Urs Hager (klavir) i Clemens Rofner (kontrabas). Uzbudljivu jazz muziku začinjenu melodijama balkanskog podneblja trio nam donosi kroz brojne kompozicije na tri do sada objavljena albuma.

Sastav je izazvao veliku pažnju albumima “Merak”, “Invisible Bridges” koje su predstavili na brojnim značajnim jazz festivalima na Kubi, u Hong Kongu, Kini, Katmanduu i Nikaragvi, a nedavno je svjetlo dana ugledao i novi album “Outside”. 

Ovog puta kao gost ansambla „Dusha Connection“ će, po prvi put u Bosni i Hercegovini, nastupiti umjetnica svjetskog glasa Alena Baich – violina, vokal.

Koncert benda „Dusha Connection“ očekuje nas 25. juna u 21 sat u Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, a ulaznice po cijeni od 7 KM u prodaji su od ponedjeljka, 03. juna, u Biletarnici Centra svaki dan od 07 do 19 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments