fbpx

Dinela Priluškić pobjednica festivala

2 min. za čitanje

Manifestacija je takmičarskog karaktera, a učesnici su izvodili zabavne hitove domaćih i pjevača iz regiona. Proteklih mjesec dana u programu RTV Lukavac u posebnim emisijama predstavljeni su svi učesnici za koje se moglo glasati i slanjem SMS poruka.

Na samoj završnici manifestacije ocjenom stručnog žirija proglašena su tri najuspješnija učesnika, a to su Dinela Priluškić koja je osvojila prvo mjesto, drugoplasirana je Samra Mujkić i trećeplasirani je Ismedin Imširović. Najviše glasova putem televotinga dobio je Kenan Aljukić.
RTV Lukavac sa prijateljima manifestacije Općinom Lukavac, Centrom za kulturu, FCL, picerijom Best i restoranom Azuro potrudila se da svi učesnici uz zahvalnice dobiju i prigodne poklone. Nagrađeni su dobili robne poklone, te su, kao i prethodne dvije godine prvoplasirani po ocjeni žirija i pobjednik televotinga za svoje razrede osvojili ekskurziju. Zajedno s njima na ekskurziju idu i svi učesnici manifestacije “U susret proljeću”.
U revijalnom dijelu programa nastupile su muzičke sekcije Gimnazije i Ekonomske škole u Lukavcu. Specijalni gost i član žirija  bio je finalista muzičkog talent show-a “Zvijezda možeš biti ti 3″ Anis Djedović.
Manifestacija “U susret proljeću” je projekat koji u potpunosti podržavaju sve lukavačke osnovne škole, što se posebno vidi kroz angažman nastavnika muzičkog vaspitanja. Ove godine nastupili su: Mubina Đuzić i Amina Kapetanović iz OŠ “Lukavac Mjesto”, Denis Osmanović i Dinela Priluškić (OŠ “Dobošnica”), Kenan Aljukić i Samra Mujkić (OŠ “Prokosovići), Nermina Lukavačkić i Selma Avdić (OŠ “Puračić), Ermin Kurahović i Lejla Osmanović (OŠ “Gnojnica), Dženan Aganović i Amina Malkić (OŠ “Poljice”), Merima Alić i Ismedin Imširović (OŠ “Lukavac Grad”, te Gordan Karov i Esma Brkić iz Sela mira Turija.

Video sa manifestacije uskoro ćete moći pogledati na YouTube kanalu RTV Lukavac.

 

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac/Foto:RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast Dinela samo takvo nastavi