fbpx

Dan lukavačkih nena

2 min. za čitanje
Dom kulture Lukavac
Dom kulture Lukavac

Zanimljiva manifestacija pod nazivom “Dan lukavačkih nena” održaće se sutra u restoranu Centra za kulturu Lukavac, od 14 do 17 sati , u organizaciji srednje Ekonomsko-hemijske škole iz Lukavca. Inicijator ovog zanimljivog projekta je projektni tim ove škole. Učenici su na ovu ideju došli učeći, u okviru redovne nastave, šta je to projekat, koja je njegova svrha, koji su njegovi pokazatelji uspješnosti i na kraju šta je njegov cilj i ko su korisnici projekta. Nakon učenja teoretskog dijela, odlučili su se i sami organizirati jedinstven, i do sada, neviđen projekat. Uz saglasnost direktora škole i uz nadzor profesorice uspjeli su svoju ideju prezentirati lukavačkim privrednicima i na taj način sami obezbijediti neophodna sredstva za realizaciju projekta. Prve firme koje su pružile podršku učenicima i ovom projektu bili su Fabrika Cementa Lukavac, Spartak ZB i Foto Ada, a nakon toga i nekoliko drugih firmi.Nedžada Prelić i Elvira Srabović, članice organizatorskog tima, na pitanje zašto su se odlučile za ovaj projekat kazale:

“Zato što su nene na marginama društva, potpuno zapostavljene, iako one pokušavaju da stupe sa nama u brižan odnos, uvijek su druželjubive, pažljive, uvijek se brinu za nas, dok smo mi njih potpuno zapostavili. To nas je privuklo da realiziramo ovaj projekat.”

Organizatorice se nadaju da će se ovaj projekat proširiti i na druge općine Tuzlanskog kantona,da će se tradicionalno obilježavati svakog 16. Aprila, uz slogan “Uzvratimo nenama ljubav”. Počasna gošća ove manifestacije biće nena Fata Orlović, koja će se obratiti lukavačkim nenama. Također biće upriličeno, uz prigodan muzički program,  i dodjeljivanje nekoliko priznanja, te simbolični pokloni za sve nene. Ulaz na manifestaciju je slobodan, s’ toga se pozivaju sve nene, bake, majke i ostali građani općine Lukavac da dođu u Centar za kulturu Lukavac i pruže podršku nenama i mladim organizatorima ovog projekta.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Draga moja djeco, dobar ste “projekat” izabrali, samo zaludu pozivate i bake jer to nije njihov dan. Vi ste organizovali “Dan Lukavackih nena” a ne “Dan Lukavackih starih zena”. To Vam izgleda otprilike kao ona narodna “Bujrum hodza prasetine!”.

Svaka vam cast na ideji i realizaciji projekta.Napokon da krenemo sa pametnim projektima u ovoj drzavi i opstini.A gospodinu Prez Ime da kazem da sam naslov nema veze sa ovim sto on prica.Ako misli da nije dan baka onda nije ni dan nana,majki itd kako sve vise djeca zovu svoje “nene”.Prema tome stvarno vise treba prestati od svega praviti politicku farsu i cirkus nego podrzavati projekte koji ijole uvazavaju covjeka kao ljudsko bice.