fbpx

Članovi i članice KUD Puračić priredili cjelovečernji koncert u Tarevcima

2 min. za čitanje

U okviru 15. Međunarodnog sajma ruralnog stvaralaštva u Tarevcima, članovi i članice KUD Puračić priredilo je cjelovečernji koncert u subotu, 20. jula 2024. godine.

Publika je imala priliku uživati u izvedbama šest folklornih koreografija i četiri pjesme, stvarajući nezaboravnu atmosferu ispunjenu tradicijom i zajedništvom.

- Marketing -

U znak dugogodišnje saradnje, domaćini su Puračake iznenadili prelijepim poklon satom. Ovaj gest simbolizira prijateljstvo i uzajamno poštovanje koje se izgradilo tokom godina.

– Sat će nas uvijek podsjećati na predivne trenutke provedene u ovom povratničkom mjestu i na sve lijepe uspomene koje nosimo sa sobom. U Tarevcima se uvijek osjećamo kao kod kuće, a svaki naš posjet dodatno jača veze između naših zajednica, izjavio je Hazim Osmanović, predsjednik KUP Puračić.

Ljeto u Tarevcima 2024. bilo je još jedna prilika da se okupe prijatelji, podijele radost i zajedno slave kulturu i tradiciju.

– Naše prijatelje iz Tarevaca očekujemo u Puračiću na našem tradicionalnom Ćaskanju, gdje ćemo im pružiti isto toplo gostoprimstvo i radost koje su oni nama uvijek pružali. Radujemo se budućim susretima i nastavku ove divne saradnje. Hvala još jednom Tarevljanima na svemu i uvijek nam je zadovoljstvo doći u ovo prelijepo povratničko mjesto. Do sljedećeg susreta, neka nas povezuje prijateljstvo, ljubav prema tradiciji i zajednički uspjesi,dodao je Osmanović Osmanović.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gospon Osmanović Osmanović,
Barem napisi gdje su Tarevci na karti svijeta