fbpx

Članovi grupe Grupe Lucido gostovali u Somboru

1 min. za čitanje

Tom prilikom organiziran je muzičko-scenski susret pod motom “Svi smo jedno” u sali Doma penzionera Gerontološkog Centra Sombor. U programu koji je trajao skoro tri sata članovi Grupe Lucido su oduševil prisutnu publiku i dali doprinos manifestaciji Sunčana jesen života a u okviru ciklusa Udruženje Podium Sombor “Zbližavanja”.

unnamed (21)

U programu su nastupili i somborski te subotički pjesnici i pjesnikinje, kao i članovi HKUD “VLADIMIR NAZOR” iz Sombora.

U muzičkom dijelu nastupio je i Dragan Vučković Dex, a organizator programa Siniša Stričević znalački je moderirao susret koji je, unatoč dužini, zadržao pažnju publike od početka do kraja.

unnamed (22)

Ovom prilikom članovi Grupe Lucido su se susreli i s prijateljicama i prijateljima iz Udruženja balkanskih umetnika te posjetili autora popularnog dokumentarnog filma “Limunovo drvo” Branka Radakovića u Baču.

Prilikom boravka u Subotici razgovarano je o uspostavljanju i proširenju saradnje između kulturnih uposlenika u Tuzlanskom kantonu i Somboru i Vojvodini s pomenutim organizacijama.

unnamed (24)

Može se zaključiti da je misija građenja mostova i širenja prijateljstava Grupe Lucido sa svim umjetnicima i ljudima dobre volje i ovaj put ostvarena na zavidnom nivou.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments