fbpx

[FOTO] Lukavac bi u dogledno vrijeme trebao dobiti StartUp inkubator

1 min. za čitanje

NIK_4024

Prisutnim su se obratili organizatori ovog skupa koji žele sa Opštinom Lukavac pokrenuti centar ovog tipa u našem gradu.

NIK_4018

Tokom skupa prisutni su razmijenili ideje, iznijeli plan rada Inkubatora i predvidjeli buduće korake za razvoj ovog zanimljivog projekta.

NIK_4014

Na skupu, prisutnim su se obratili načelnik Opštine Lukavac, gosp. Dževad Mujkić, koji je izrazio zadovoljstvo ovom idejom i spremnost da se ista realizuje uz pomoć Opštine kao i prof. dr. Džemo Tufekčić, članovi opštinskog vijeća, predstavnici informatičkih kompanija Spin i InfoNet, inicijatori ideje i drugi.

NIK_4028

Cilj samog centra je da pruži okruženje za razvoj poduzetništva s ciljem da se građanima omogući pokretanje tzv. startup preduzeća koja bi bila pokretač privrednog razvoja Opštine Lukavac kao i jedan od ključnih faktora razvoja cjelokupnog regiona. Ovakvi modeli inkubator centara su poznati u svijetu i danas zapošljavaju na hiljade pa čak i milone radnika.

NIK_4022

Cilj centra je da promoviše poduzetništvo malih i srednjih preduzeća kao zdrav i ispravan način rada i razmišljanja. Težnja je da se u Inkubator Startup Centru pokrenu preduzeća orjentisana prema istraživačkim, razvojnim ali i proizodnim projektima i da se se smanji nezaposlenost na području Opštine Lukavac i šire.

NIK_4031

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
16 komentara
Subscribe
Notify of
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pocrkace pilad dok oni naprave inkubator.

Kako ja vidim samo članovi SDA će dobiti priliku da se dokažu kroz ovu radionicu?

Ja mislim da ti nemaš pojma šta pišeš a posebno šta čitaš? Ovo nije nikakva radionica a vidim pola članova drugih stranaka…

Da vam dam dobar recept, dopustite firmama malim ili srednjim da pokrenu nesto tako sto ce biti oslobedenje placanja poreza i taxi,dopustite pokretanje firme za 1KM kao sto to rade nam susjedi, ohrabrite omladinu a i ostale da ulazu u nesto pa cete vidjeti napredka, nek pokusaju za 6 mjeseci nesto pokrenut, a ne ovako nisi ni kreno dok poplacas sve takse i glupe papire neostane ti nista para.Eh ako posao onda krene idemo poreze i sve ostalo placat.A ne ovako nisi ni kreno eto ti svih mogucih inspekcija i ubise te necim clanovima,dakle odredeni probni period oslobodit, ako neide zatvorit.I vidjecete napredka koji ce se sve usudit i nesto pokrenut.

Loše vidiš sodafan

Komentari su rekli sve. “Clanovi drugih partija” Znaci ovo je obicna izborna kampanja = Suplja.

”Bit ce boljeee vazda pise na papiru mrtvo slovo u Bosni stare priceeee u Lukavcu nista novo” 😀

Mislim da su svi nesto zabrinuti.

bilo bi dobro da pisu jezikom koi svi razumiju a ne da mjesaju engleski i bosanski, ali nema veze od toga svakako nista nema.okupilo se lijepo drustvo na celu sa Nacelnikom valjda to tako mora gdje ima i malo sanse da se lakovjernim prodaje magla.

@foton nije sve na ovoj opstini kao tvoja glava = suplje

Denzel odlican prijedlog ,onda bi se neko i usudio da nesto otvori,pokrene.

BRAVO DENZEL

Opa OPŠTINA sa Dežvadom na čelu ima najgoru politiku prema privatnom sektoru. Isti taj Dževad koji kao sada ovo podržava uveo je plaćanje GGZ-a svim privatnim i privrednim subjektima što NIJE PO ZAKONU i nema ni jedna opština.

Prvatni sektor plaća odvoz smeća iako veliki broj tih preduzeća i nema smeća (max. 1 – 2 male kante mjesečno), nikakvi podsticaji, inspekcijske posjete u svrhu naplate izmišljenih kazni da bi se nešto zaradilo itd.

Ako želite otvoriti preduzeće, trebat će vam najviše ŽIVACA da se prebrodi administracija u OPŠTINI LUKAVAC. Žena koja radi na klasifikaciji nije dostojna tog posla jer je tu kao da je neko natjerao.

Dževad MUJKIĆ ako želi nešto dobro, prvo treba riješiti probleme u Opštini Lukavac, uraditi da budemo dobra sredita za ulaganje i razvoj malih preduzeća a tek onda da se kao brine za mlade i mala preduzeća u inkubatoru. Ovako je to sve šuplja priča jer će ista ta mala preduzeća iz inkubatora imati iste probleme kao i privredni subjekti koji se sada osnivaju

@hezbollah Izborna kampanja je pocela i sad je pravo vrijeme da se otvaraju firme i stavraju nadanja kod ljudi. Nama treba REVOLUCIJA i veliki zatvor.

Većinu ovih mladića, ali i onih starijih poznajem lično. Mogu reći samo da Bosna može biti ponosna što ih ima! Bravo momci – samo naprijed!!!

REVOLUCIJA nama treba i to što prije počne, biće nam bolje.