fbpx

Vijećniku SDA tri mjeseca zatvora zbog napada na nogometnog sudiju iz Lukavca

2 min. za čitanje

Gradski vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) iz Srebrenika Nirmel Muratović odlukom Kantonalnog suda u Tuzli osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog fizičkog napada na nogometnog sudiju Murisa Mehinovića iz Lukavca.Napad se dogodio 8. oktobra 2016. godine nakon utakmice 9. kola Prve lige Tuzlanskon kantona u kojoj su se sastale ekipe Mladosti iz Kikača i Mladosti iz Tinje, javlja Klix.

Zbog pobjede gostiju, službeni predstavnik Mladosti iz Tinje Nirmel Muratović fizički je nasrnuo na suca Murisa Mehinovića, a tom prilikom mu je nanio tjelesne povrede.

Brzom reakcijom aktera utakmice spriječen je veći incident, a Mehinović je zadobio lakše tjelesne povrede.

Slučaj je prvenstveno završio u Općinskom sudu u Gradačcu gdje je Muratović osuđen uslovno, međutim, nakon uložene žalbe njegovog advokata i Tužilaštva Tuzlanskog kantona predmet je u drugostepenom procesu prebačen u Kantonalni sud u Tuzli.

Ova pravosudna institucija je Muratovića osudila na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Kroz sudski postupak je navedeno da je povod za izvršenje krivičnog djela bilo nezadovoljstvo Muratovića suđenjem Mehinovića na utakmici, a samo djelo izvedeno je na nesvakidašnji način u svlačionici Nogometnog kluba Mladost iz Tinje.

Kako je istaknuto u presudi, 8. oktobra 2016. godine oko 17 sati, uz naročito drsko i bezobrazno ponašanje, bez ikakvog povoda, Muratović je prišao Mehinoviću, a zatim ga uhvatio ispod ruke te je s njim ušao u unutrašnjost svlačionice Nogometnog kluba Mladost iz Tinje.

Potom ga je uhvatio za vrat, prislonivši mu glavu o zid te je više puta njegovom glavom udario o zid, a nakon toga ga je jednom rukom uhvatio u predjelu genitalija, nanijevši mu lakše tjelesne povrede u vidu oguljotina i krvnog podliva kože, s desne strane vrata.

Nakon detaljne analize slučaja, uzevši u obzir sve okolnosti, Kantonalni sud u Tuzli Muratovića je osudio na tri mjeseca zatvora.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije on vijecnik iz SDA. On je međed.

Jedno godinu dana,bilo bi realno.

Davno je on fasovo u Zagorju.Nikad nece zaboraviti.